Verslag Victoria’28 JO13-1 – Quick’20 JO13-2

Dinsdag, 7 november, 2017

Na de pittige pot van vorige week en een vrijdagavond wedstrijd waar je om begint te huilen als (FC Twente)supporter, was daar de zaterdag die het goed moest maken. De tegenstander van vandaag was Quick’20 JO13-2.

Door de vakantie hadden we een kleine groep maar we hebben wel een goede trainingsweek gehad. Helaas mistte we deze wedstrijd Dominque (blessure) en Leeuwis (vakantieplannen). De rest van de groep was inzetbaar voor Quick thuis.

Na het praatje van de trainers gingen we gezamenlijk de warming up doen. Deze verliep niet echt scherp en waren we slordig aan de bal. Dit zag je jammer genoeg ook terug in de wedstrijd. De eerste helft begonnen we slordig. Er was weinig rust aan de bal en om het duidelijk uit te leggen leek het wel alsof je keek naar een kwart voor 9 wedstrijd, dus kluitjes voetbal. Na een moeizaam kwartier begonnen we dan eindelijk beter te spelen en duurde het niet lang voordat we op voorsprong kwamen. Na een mooie solo van Harun maakte hij zijn dribbel zelf af (1-0). Na de 1-0 bleven we druk houden op het doel van Quick maar tot echt grote kansen kwamen we niet. Ondanks de weinige kansen kwamen we wel op een 2-0 voorsprong, na goed druk zetten en samenspel kwam Luuk een op een met de laatste man die hij mooi voorbij ging en koelbloedig de 2-0 maakte. Niet veel later kwam Quick met een antwoord. Tijdens een slaapmomentje in de verdediging maakt Quick de aansluitingstreffer op schitterende wijze. Niet veel later kwam het rust signaal.

In de rust hebben de trainers gevraagd hoe de teamtaken werden uitgevoerd, deze werd volgens de spelers en trainers niet goed uitgevoerd en moesten in de tweede helft beter worden uitgevoerd.

In de tweede helft hadden we meer rust aan de bal, we durfden elkaar beter in te spelen en konden daardoor makkelijker een actie maken en kansen creëren. Na een paar mooie aanvallen en acties ging Ben zijn vrouwtje mooi voorbij maar werd onderuit gehaald en kregen we terecht een penalty. Deze werd genomen door Harun maar helaas schoot Harun de bal op de keeper. Na het missen van de penalty bleven we druk houden op de speelhelft van Quick. Met nog 10 minuten te spelen kwam daar dan eindelijk 3-1. Na een diepte pass kwam de bal, na goed doorzetten, bij Luuk, die de bal zelf achter de keeper van Quick schoot. Na de 3-1 was de weerstand bij Quick weg en hadden we nog een paar mogelijkheden om te scoren. Hier werd er een van benut. Na goed drukzetten van Maddy op de keeper kwam de bal voor de voeten van Harun die de bal mee kon nemen naar de goal en zijn tweede van de wedstrijd kon maken (4-1).

Deze wedstrijd is niet zo moeilijk samen te vatten. Een rommelige eerste helft en een betere tweede helft waar je veel beter aan het voetballen kwam en meer kansen creëerden.

Op naar SUPER NOVEMBER MAAND!!! In deze maand spelen we tegen de nummers 1, 2 & 4 van de ranglijst. Volgende week te beginnen in Oldenzaal waar De Esch JO13-1 de tegenstander zal zijn.

Eindstand: 4-1
1-0 Harun
2-0 Luuk
2-1 Quick
3-1 Luuk
4-1 Harun