Verslag Victoria’28 JO13-1 – Berghuizen JO13-1

Woensdag, 22 november, 2017

Na een (zuur) verlies vorige week tegen Rigtersbleek, was het vandaag aan de spelers om te laten zien wat ze in huis hadden en laten zien hoe sterk we als team op het veld kunnen staan. Tegenstander van deze week was Berghuizen JO13-1, een tegenstander die maar twee punten onder ons staat.

Omdat de trainers vonden dat de spelers als team er alles aan gedaan hebben in de tweede helft tegen Rigtersbleek en om de stemming weer op standje ‘’vrolijk’’ te krijgen, hebben we afgelopen maandag een (leuke) training gedaan waar plezier en prijsjes winnen voorop stond. De rest van de week is er hard en goed getraind om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op Berghuizen. Helaas moest Dominique deze wedstrijd nog missen door zijn blessure en ook Maddy had te veel last waardoor we met 13 man de wedstrijd gingen spelen.

Zoals altijd verzamelde we in de kleedkamer waar we de bespreking deden en de trainers duidelijk uitlegde wat het strijdplan was voor deze wedstrijd.

Aan de spelers zag je dat ze iets wilden laten zien en dat zag je ook terug in de wedstrijd. Vanaf de aftrap namen ze het initiatief en dat resulteerde in veel balbezit. Na een paar minuten was het dan ook al raak, een verdiende voorsprong die werd gemaakt door Harun(1-0). Na de 1-0 was het ook snel weer gelijk en dat was niet nodig geweest. Na slordig balverlies en een snelle counter van Berghuizen was het 1-1. Na de 1-1 ging Berghuizen er een tandje bij doen. Ze zetten heel vroeg druk, maar hier kwamen we vaak voetballend goed onderuit en daardoor lag er veel ruimte voor ons om tot goede aanvallen te komen. Na een kwartiertje spelen werd kwamen we daardoor ook weer terecht op voorsprong. Ainesh die zijn tegenstander voorbij ging dacht even aan het snoepschieten van afgelopen maandag en schoot de bal prachtig in de kruising! Na de 2-1 bleven we goed samen spelen en acties maken. Dit werd nog een keer beloond voor rust door een goede actie en doorzettingsvermogen van Leeuwis aan de rechterkant. De bal kwam uiteindelijk bij Luuk, die de bal achter de keeper van Berghuizen schoot(3-1). Buiten de drie doelpunten hadden we onszelf nog meer kunnen belonen. Harun schoot een vrije trap op de paal en liep vanaf de middenstip een keer een op een met de keeper maar schoot in het zijnet. Ook een doelpunt van Luuk werd afgekeurd wegens gevaarlijk spel.

In de rust hebben de spelers een compliment gekregen over het samenspel en hoe ze als team voor elkaar wilden werken. Ook kregen ze mee dat ze nog sneller moesten handelen om de tegenstander nog meer achter de bal aan te laten lopen en zelf nog meer kansen te creëren.

Na rust begonnen we matig. We lieten ons afbluffen door het snelle druk zetten en het 1 op 1 spelen van Berghuizen. Hierdoor kwamen we het eerste kwartier van de tweede helft moeilijk tot goed uitgespeelde aanvallen. Aan de andere kant kregen we ook weinig schietkansen tegen (compliment voor de verdediging). Het laatste kwartier raakte de energie bij Berghuizen een beetje op en werd het druk zetten minder goed uitgevoerd waardoor we makkelijker onder de druk van Berghuizen vandaan kwamen. Hierna werd het al snel 4-1. Door een goede actie van Ben, die 1 op 1 stond met zijn tegenstander en er voorbij ging, maakte hij een goede actie af met een doelpunt. Na de 4-1 was het verweer van Berghuizen afgelopen en kwamen we een paar keer in positie om te scoren. Dit werd uiteindelijk nog een keer gedaan,. Na de bal terug te spelen (op balbezit de aanval te zoeken) kwam er een aanval uit het boekje: centraal verdediger – back – middenvelder – diepe bal op de aanval – aansluiting voor de goal – voorzet. Helaas werd dit niet beloond met een doelpunt maar wel met een corner waaruit Ben (met het hoofd) de 5-1 maakte. Na de 5-1 was het klaar en bleven de punten zoals alle thuiswedstrijden tot nu toe op sportpark Wesselerbrink-Zuid.

Om de wedstrijd kort samen te vatten is de uitslag terecht gezien het veldspel wat we hebben laten zien. We hadden veel de bal, werkten als team samen als de tegenstander de bal had en hebben weinig kansen weggegeven. Een compliment naar het team die ook het 1 op 1 spelen van Berghuizen goed onder controle had.

Volgende week wacht de volgende opdracht voor de spelers, namelijk weer een uit wedstrijd proberen te winnen. Tegen Wilhelminaschool, De Esch en Rigtersbleek werd er verloren. De tegenstander van volgende week is SDC’12 uit Denekamp.