Verslag Victoria’28 JO11-8 van het Johan Bakkertoernooi

Zondag, 3 juni, 2018

Het is zaterdagochtend 2 juni, en om 8.15 uur is Victoria'28 JO11-8 als eerste team al aanwezig om mee te dingen naar de hoofdprijs van het Johan Bakkertoernooi JO11.

Na een 2-0 achterstand in de eerste wedstrijd tegen Excelsior JO11-10 zien wij het als leiders/trainers somber in…tot ineens de kids de slaap uit hun ogen wrijven en zo uit het niets toch nog de wedstrijd om weten te buigen naar een 2-3 winst. Grote klasse en wij gaan vol goede moed met een kleine pauze richting de tweede wedstrijd tegen Tubanters JO11-8.
Deze wordt in een hele mooie pot voetbal toch gewonnen door ons met 3-0.
Dan nu erop, of eronder…de laatste poulewedstrijd!
We nemen het wederom op tegen Tubanters nu de JO11-7, deze wordt vrij gemakkelijk door ons gewonnen met 3-9.

Dat betekent een score van 9 uit 3, oftewel wij mogen ons gaan opmaken voor de Finalepoule. Wij dachten zoals meerdere teams dat het om het knock-out principe ging, en de kids zelf baalden enorm toen het na het laatste fluitsignaal 4-0 was voor de tegenstander. Echter bleek dit weer een nieuw poule, dus weer 3 nieuwe wedstrijden!
Deze wedstrijd snel vergeten, tranen drogen en de focus weer oppakken.

Dat deden de spelers erg goed, en de tweede wedstrijd tegen Vogido JO11-5 werd dan ook door ons gewonnen met 4-2 in een enorm spannende wedstrijd.
Mooi om te zien dat alle teams op dit toernooi goed omgaan met verlies, maar ook het fair-play spel is een genot om naar te kijken.

Dus we maken de balans op van de finalepoule…1 verloren, 1 gelijk! Op naar de laatste wedstrijd tegen Vogido JO11-2.
Wat hebben de kids het zwaar, want binnen 1 uur spelen ze hun 3de wedstrijd achter elkaar. Weinig rust tussendoor, alleen als wisselspeler heb je nu de tijd om echt rust te pakken. Dus die krijgen ze dan ook.
Helaas is het ze niet gegund om deze wedstrijd te winnen, en heeft de tegenpartij gewonnen op wilskracht. Jammer maar een 4-0 verlies was het eindresultaat.

Toch hebben wij, Victoria’28 JO11-8, van de 16 deelnemende teams heel netjes een 3de plek behaald op dit toernooi. En mogen we allemaal trots zijn en terugkijken op een geslaagde dag.

Toppers zijn jullie, een (h)echt team.

Wij zijn enorm trots op jullie allemaal.
Groeten Patrick Weerts en Jan Kemper.
(leiders/trainers).