Verslag Victoria JO13-1 – PH Almelo JO13-1

Woensdag, 28 maart, 2018

Enschede, 10 maart 2018 - Na twee zaterdagen vrij te zijn geweest door een vrij weekend en doordat we de thuiswedstrijd tegen MVV JO13-1 op een woensdag hebben gespeeld, was het tijd om de (kunst)wei weer in te gaan. Onze tegenstander was PH JO13-1, een tegenstander die in de eerste helft van de competitie tweede is geworden achter MVV. Een tegenstander die we dus niet mogen onderschatten.

Zoals altijd verzamelen we ons om 10.15 uur bij Victoria’28 om gezamenlijk ons om te kleden en ons klaar te maken voor de wedstrijd. Na de bespreking en een goede en scherpe warming-up en de daar bijhorende oefeningen waren we klaar om te vlammen! Zoals altijd verzamelen we ons om 10.15 uur bij Victoria’28 om gezamenlijk ons om te kleden en ons klaar te maken voor de wedstrijd. Na de bespreking en een goede en scherpe warming-up en de daar bijhorende oefeningen waren we klaar om te vlammen!

Om iets over elf trappen we af en zijn we scherp en gretig om de betere partij te zijn. Dit zag je ook terug in het begin van de wedstrijd. Toch waren we door onze gretigheid onrustig aan de bal, handelden we met bal niet optimaal en stonden we verdedigend soms niet goed. Ondanks de slordigheid waren we wel de betere partij en creëerden we een paar goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Helaas maakte we deze mogelijkheden niet af en zoals de voetbalwet zegt: wanneer je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander het wel. En dat gebeurde dus ook. Door een slordig moment achterin raakte Fahmi wel/niet de tegenstander binnen de zestien meter en kregen we een penalty tegen. Niels ging de andere hoek in en de stand kwam (een beetje onterecht) op 0-1. Na de 0-1 werd het spel een stuk beter en kwamen we via een mooie aanval net niet op 1-1. Ben wou de bal in de verre hoek plaatsen maar plaatste de bal net iets te ver waardoor de bal naast het doel ging. Ook was er een teleurstelling want Indy die een Solo begon vanaf ongeveer de middellijn en 2 of 3 tegenstander voorbij ging werd vervolgens hard onderuitgehaald en viel verkeerd op haar arm. Helaas moest ze het veld verlaten en na de wedstrijd naar de huisartsenpost om een foto te laten maken van haar arm om te kijken of het niet gebroken was. Met een 0-1 tussenstand en een op het oog lijkend zware blessure gaan we rusten.
In de rust was het een beetje tam. Het voetbal was niet slecht maar ook niet heel goed. We hadden veel de bal, maar maakten af en toe een te gehaaste beslissing of verkeerde keuze aan de bal waardoor we net niet tot een aanval konden komen en de achterstand konden goedmaken. Ook was het baltempo iets te laag en mocht er meer energie worden gegeven. Als we dat allemaal zouden doen dan zou haast niet anders kunnen dan dat de 3 punten in Enschede Zuid bleven.

De tweede helft begon net als de eerste helft. Veel balbezit, dreigend en veel op de helft van de tegenstander. Toch bleven de grote kansen uit. Alleen een kanonskogel van Dominique die net over de lat gaat en een voorzet waar Harun net niet met zijn hoofd tegen aan kan komen, waren de grote kansen. In het laatste kwartier gaat het los en komen we via een penalty op gelijke hoogte. Leeuwis die door twee man moet worden afgestopt krijgt een penalty en die wordt zakelijk binnen geschoten door Ben (1-1). Na de 1-1 ruiken we bloed en worden gretig en geven alles om de overwinning binnen te halen. Na een aanval over rechts komt de bal voor de voeten van Maddy en die schiet de 2-1 binnen. Ook na de voorsprong bleven we goed spelen alleen iets meer vanuit de controle. We lieten de tegenstander iets verder naar voren komen en van daar uit de vrije man te vinden en de tegenstander uit te spelen en van daaruit tot kansen te komen. Dit gebeurde in de slotfase van de wedstrijd een paar keer goed en kwamen we nog tot een paar goede mogelijkheden en kansen. Te beginnen met een goede loopactie van Leeuwis die Harun de bal meegaf en via een goede individuele actie kon hij 1 op 1 met de keeper, maar door een mindere aanname kwam hij niet helemaal goed uit en schoot de bal tegen de paal. De bal kwam weer in het veld en kwam voor de voeten van Leeuwis die de 3-1 binnen schoot. Na de 3-1 bleven we doorgaan en gingen we werken aan ons doelsaldo want die is tot nu toe nog niet heel goed. Na een goede actie van Maddy en de bal vervolgens goed afgaf aan Ben die vrij voor het doel stond kwam de 4-1 op het scorebord. In de laatste minuut verovert Jochem achterin in de bal en dribbelt 2 man uit en speelt de bal vervolgens goed door op Ben die door kan dribbelen en Dominique op de brommer ziet vertrekken, speelt de bal diep en scoort de 5-1. Na de aftrap fluit de scheidsrechter gelijk af en zijn er EINDELIJK weer 3 punten!

3 PUNTEN! Dat is zeer verdient op basis van het vertoonde spel en de mogelijkheden die we hebben gehad. Toch moeten we het veldspel van de tweede helft voortzetten en hier op gaan bouwen. Dat was het niveau wat we de twee wedstrijden ervoor ook hebben laten zien, alleen de weinige kansen die we hadden hebben moeten worden afgemaakt. Dit deden we in deze wedstrijd een stuk beter.

Volgende week spelen we uit bij HSC’21 JO13-1, een tegenstander die we dit seizoen al eerder in de bekercompetitie zijn tegen gekomen. We waren toen veel sterker maar ook HSC maakt stappen en is eerste geworden in hun 1e klasse competitie, of te wel: geen onderschatting en hop, hop..gas erop!

0-1 PH
1-1Ben (penalty)
2-1 Maddy
3-1 Leeuwis
4-1 Ben (assist Maddy)
5-1 Dominique (assist Ben)