Verslag TVC’28 JO17-1 – Victoria’28 JO17-1

Zondag, 1 oktober, 2017

Onze eerste competitieduel van dit seizoen zou meteen een pittige worden: TVC uit. We wisten nog van vorig jaar dat TVC een sterke ploeg had, wij moeite hadden ons eigen spel te spelen en dat Yusuf hier een dure (onterechte?) rode kaart pakte... Vol aan de bak dus!

In Tubbergen begonnen we met de volgende opstelling: Justin op doel. Mas, Damian, Joren en Matthijs achterin. Wallid, Emir en Armaan op het middenveld. En voorin speelden Tom, Ali en Julius. Op de bank zaten Jay, Daan, de nog niet geheel fitte Yusuf en Nick van JO17-2, die vandaag zijn debuut bij JO17-1 zou gaan maken.

In de stromende regen werd om 14:30 uur het startsein gegeven en begonnen we redelijk fel aan de wedstrijd. Vanuit een goed voorgegeven corner van Emir, zagen we het schot van Julius over het doel verdwijnen. Ook kon Tom nog een keer vrij uithalen van rand 16, maar deze ging naast. Daarna werden de kansen voor ons minder en was het vooral de verdediging die de longen uit hun lijf liep om een tegendoelpunt te voorkomen. TVC begon het laatste kwartier overhand te krijgen en werd gevaarlijker in de aanval. Met een schot, dat in eerste instantie nog knap door Justin werd gekeerd, pakten ze uiteindelijk vlak voor rust toch de voorsprong door de rebound erin te schieten: 1-0.

Toen het fluitsignaal ging voor het einde van de eerste helft ging, wisten we allemaal dat er iets moest gebeuren. Yusuf en Jay kregen de opdracht warm te lopen. Jay zou Damian achterin vervangen en Damian schoof vervolgens door naar het middenveld om samen met Yusuf meer kracht en dreiging op het middenveld te creëren.

Met deze aanpassingen gingen we vol goede moed de tweede helft in. We begonnen inderdaad iets sterker dan dat we in de eerste helft deden en kregen hier en daar wat kansen. Deze wisten we echter niet te benutten. TVC bleef goed druk zetten en kwamen regelmatig gevaarlijk voor onze goal. Uiteindelijk werd het in de 45e minuut 2-0. Toch lieten we onze kop nog niet hangen en kregen, na een geweldige actie van Yusuf waarbij zo’n 6 man het bos in werden gestuurd, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Damian schoot de bal laag in, maar deze werd gepakt door de keeper van TVC.

Zo tikten de minuten weg en was het vooral strijden op onze laatste linie om de schade te beperken. Na 25 minuten wist Emir, door een mooie steekbal, Tom nog voor de goal te krijgen. Zijn schot werd door de keeper van TVC gekeerd en waren wij helaas (weer) een stap te laat voor de rebound. Hier hadden we meer uit kunnen halen, maar het was helaas wel wat tekenend voor deze wedstrijd.

We gaan met een 2-0 ‘nederlaag’ terug naar Enschede. Volgende week spelen we thuis tegen Lochem, waar we uiteraard weer voor de volle 100% tegenaan zullen gaan! En dan hopelijk wel met 3 punten het veld af lopen.

Groet,

Victoria’28 JO17-1