Verslag Rigtersbleek JO13-1 – Victoria’28 JO13-1

Maandag, 5 maart, 2018

17-2-2018 - Na maanden geen officiële wedstrijd te hebben gehad en twee oefenwedstrijden was het dan eindelijk zover. De start van de competitie, te beginnen bij Rigtersbleek waar we nog een appeltje mee hadden te schillen! Om 9:00 uur verzamelen we ons gezamenlijk bij Victoria om daarna als een team naar Rigtersbleek te gaan.

De trainingsweek was iets anders dan normaal en hebben we vooral getraind op doorzettingsvermogen, handelingssnelheid en fysieke duels. Hier hadden we in het begin een beetje moeite mee maar eenmaal de oefeningen te hebben gedaan ging het een stuk beter. Na een felle, zware en vooral goede trainingsweek waren we klaar om te knallen tegen Rigtersbleek. Zoals de trainingsweek verliep, verliep ook de warming up. Hoog tempo, hard werken en vooral lef tonen aan de bal. Na ons te hebben klaargemaakt voor de wedstrijd kwamen we nog even bij elkaar om de motivatie die er vanaf spatte nog extremer te maken.

Eenmaal begonnen namen we gelijk het initiatief en waren we goed aan de bal en vooral erg dreigend op de helft van Rigtersbleek. Dit resulteerde als snel in kansen en na 8 minuten was het raak. Na een goede individuele actie van Ben schoot hij van randje zestien meter de bal in het doel en kwamen we terecht op voorsprong. Na de 0-1 bleven we druk houden op Rigtersbleek. Onze honger was nog niet gestild met maar 1 doelpunt en dat zag je want in de eerste twintig minuten hebben we nog enkele goede mogelijkheden gehad om de tussenstand uit te breiden maar lukte helaas niet. Een bal van Dominique die onderkant lat, binnenkant paal eruit vliegt. Leeuwis die van binnen de 16 meter de bal net langs de paal schiet en Ben die de bal breed gaf terwijl hij zelf moest schieten. Niet veel later komt Rigtersbleek wat gelukkig op de gelijkmaker na een foutje in de opbouw schoot Rigtersbleek bij hun eerste kans gelijk raak. Hierna raakte we het overwicht, wat we tot dat moment hadden, een beetje kwijt en raakte we een beetje teleurgesteld omdat het zwaar onterecht was dat Rigtersbleek op gelijke hoogte kwam en het tot dat moment nog niets had gecreëerd. Na de 1-1 kwam Rigtersbleek iets beter in de wedstrijd en door weer een foutje maakte Rigtersbleek de 2-1. HOE IS HET MOGELIJK…..

Er was ongeloof bij de spelers dat je z’n goede eerste helft afsluit met een achterstand. Twee kansen tegen en twee tegendoelpunten. Ook was er een lichte frustratie richting de scheidsrechter die niet altijd even eerlijk aan het fluiten was. In de rust hebben Tom en Jordy complimenten gegeven over het vertoonde spel van de eerste helft en het creëren van goede kansen, dit moesten we ook de tweede helft laten zien. Je leeg spelen, geen commentaar geven op de scheids en alles geven tot je er bijna bij neervalt. Pas dan kun je zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Met veel vertrouwen, energie en de overtuiging dat we konden winnen gingen we de tweede helft in.
In de tweede helft kwamen we niet echt in ons spel omdat iedereen te graag de gelijkmaker wou maken, hierdoor maakte we af en toe verkeerde keuzes en deden we niet de dingen die we juist goed kunnen. We waren door het gehaaste minder dreigend en maakte we vaak de verkeerde keuzes op de helft van de tegenstander. Hierdoor kon Rigtersbleek makkelijk overeind blijven en met nog 10 minuten te spelen gaan we 1 op 1 spelen om alsnog de gelijkmaker te forceren. Door het een op een spelen komen we er een paar keer goed door maar helaas is de eindpass/voorzet steeds net niet goed waardoor we op doel konden vuren.. Doordat wij alles of niets gingen spelen lag er veel ruimte voor Rigtersbleek in de omschakeling. Hier maakte ze 5 minuten voor tijd gebruik van en maakte de 3-1. Helaas is dit de Knock-out voor ons en is het uitvallen van Harun met een enkelblessure dubbel zuur omdat je als team alles hebt gegeven en naar onze mening te weinig krijgt.

Wat hebben we als team een goede wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd waar misschien niet alles lukte maar hier hebben Tom en Jordy een team gezien die tot aan de laatste minuut alles heeft gegeven om maar te willen winnen en vissen we net als de eerste wedstrijd tegen Rigtersbleek achter het net want ook deze keer hadden we minimaal een punt verdient maar staan we WEER met lege handen. Veel positieve dingen gezien waar we als team op verder kunnen bouwen omdat je hebt laten zien dat je in de promotie competitie thuis hoort!

8′ 0-1 Ben
21′ 1-1 Rigtersbleek
27′ 2-1 Rigtersbleek
55′ 3-1 Rigtersbleek