Verslag Rigtersbleek JO13-1 tegen Victoria’28 JO13-1

Maandag, 13 november, 2017

Na een teleurstellende wedstrijd vorige week tegen De Esch JO13-1 , moeten we vandaag bij en tegen Rigtersbleek JO13-1. Na een goede bespreking van de wedstrijd van afgelopen week en een goede trainingsweek hadden we er vertrouwen in dat we een goed resultaat konden neerzetten tegen een gewaagde tegenstander.

Na een duidelijke bespreking en scherpe warming up begonnen we goed aan de wedstrijd. Na de aftrap gingen we gelijk in de aanval en dat resulteerde in een goede kans voor Harun die 1 op 1 met de keeper kwam, alleen de bal verkeerd raakte en de bal in het zijnet schoot. We hielden druk op het doel van Rigtersbleek maar tot echte kansen kwamen we niet. Na een goed begin werden we wat slordiger en kwam Rigtersbleek beter in de wedstrijd. In de fase dat Rigtersbleek beter in de wedstrijd kwam maakte ze op dat moment de terechte openingstreffer. Na deze goal drukte Rigtersbleek door maar kwamen niet tot echt grote kansen.

Met een 1-0 achterstand gingen we rusten. In de rust hebben Tom en Jordy aangegeven dat we goede keuzes maakte aan de bal alleen in een te laag tempo, hier moesten we veel meer uit halen.

De tweede helft begint en we proberen gelijk vooruit te denken en te spelen. Over het algemeen speel je veel op de helft van de tegenstander, alleen in de counter was Rigtersbleek af en toe dreigend maar kwamen niet veel kansen uit (lees goed verdedigd). Met nog een kwartier officiele speeltijd kwamen me steeds vaker voor het doel van Rigtersbleek. In dat kwartier hebben we er alles aan gedaan om een kansen te krijgen, doelpunten te maken en wanneer we balverlies hadden als team voor elkaar te strijden om een goed resultaat te halen. Met nog 10 minuten te spelen krijgen we 4 corners waarbij de keeper van Rigtersbleek drie hele goede reddingen heeft en ons nog altijd niet laat scoren. De laatste 5 minuten nemen we alle risico’s om een doelpunt te maken en een (terecht) resultaat mee te nemen naar Victoria’28. Dat resultaat komt heel dichtbij als David een WERELD GOAL maakt uit een vrije trap !!! Van ongeveer 25 meter schiet hij de bal onderkant lat in de kruising (1-1). Na het doelpunt is het officieel tijd en gaat het spel op en neer, geen grote kansen maar wel veel spanning en strijd van beide kanten. In de 40e minuut (waar je normaal 30 minuten speelt) krijgt Rigtersbleek een vrije bal cadeau van de scheidsrechter en deze wordt eerst nog goed gepakt door Niels (onze keeper) maar in de rebound gaat de bal er alsnog in. Na het doelpunt fluit de scheids gelijk af en zijn de spelers en trainers zwaar teleurgesteld in alles wat maar met deze wedstrijd te maken had.

Voordat er een samenvatting van de wedstrijd komt, eerst een compliment voor de keeper van Rigtersbleek die zijn ploeg een paar keer echt heeft gered. Om deze wedstrijd samen te vatten heb ik maar een paar woorden nodig: TROTS, STRIJD & PECH..

Goed begin van de eerste helft, waarna je het initiatief aan Rigtersbleek gaf en op dat moment terecht op achterstand kwam. Na rust hebben Tom en Jordy een Victoria’28 gezien die er alles maar dan ook alles aan heeft gedaan om een goed resultaat te boeken vandaag. We zijn trots op jullie en niet alleen wij maar ook de supporters van ons die jullie hebben zien strijden tot aan het laatste fluitsignaal. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen en dat is heel zuur.

Volgende week spelen we thuis tegen Berghuizen JO13-1 en dit word ook geen makkie. We moeten de strijd en werklust van de tweede helft meenemen om volgende week te willen winnen van Berghuizen.

(1-0) Rigtersbleek
(1-1) David
(2-1) Rigtersbleek