Verslag de Esch JO13-1 tegen Victoria’28 JO13-1

Zaterdag, 11 november, 2017

Na een matige wedstrijd vorige week komt dan eindelijk de maand november eraan. De eerste topper is tegen De Esch JO13-1, de terechte nummer 1 in de competitie.

Afgelopen week was er positief nieuws uit de ziekenboeg. Dominique mag zijn voetbalschoenen weer aan, alleen moet hij wel apart van de groep trainen. Mooi dat je er weer bij bent!

Na een korte voorbereiding begonnen we goed aan de wedstrijd. We hadden veel balbezit en speelden veel op de helft van de tegenstander. Helaas belonen we onszelf niet en na een goed begin was het toch De Esch dat door een goed genomen corner op voorspong kwam. Na de 1-0 bleven we redelijk spelen alleen werd het 10 minuten voor rust 2-0. Dit was een beetje tegen de verhouding in. Je probeert op een voetballende manier op te op te bouwen, alleen kreeg je de 2-0 tegen. Geen probleem want je bent er om te leren en daar horen ook fouten bij. Na de 2-0 maak je, na goed doorzetten, al snel de 2-1. Door een pass van Jochem komt de bal voor de voeten van Ben en die schiet de bal achter de keeper van De Esch. Na de 2-1 kregen we geen kansen meer en was het De Esch wat beter in de wedstrijd kwam, na een klutsbal werd het 3-1 en met een goede en snelle counter 4-1.

Met een 4-1 stand gingen we de rust in. In de rust hebben Tom en Jordy de spelers een compliment gemaakt over hoe je grotendeels van de wedstrijd hebt gespeeld en hoe je weerstand hebt geboden aan het sterkste team van de competitie. De tussenstand is niet rechtvaardig na het spelbeeld op het veld, want we waren absoluut niet minder als De Esch. Alleen deden we te weinig met de mogelijkheden die we hadden. De speelwijze bleef gewoon hetzelfde want het vertoonde spel was zeker voldoende.

Na rust begon je net als in de eerste helft met veel balbezit en met de wil om er nog een wedstrijd van te maken. Helaas kwam daar snel een einde aan omdat de 5-1 viel in plaats van een 4-2. Na de 5-1 waren sommige spelers mentaal geknakt en werd het een schiettent. De Esch maakte goed gebruik van het verzaken van sommige spelers van ons. De ene naar de andere goal ging bij Niels om de oren.

De eindstand werd uiteindelijk 11-1….

Om een wedstrijd met 3 verhalen samen te vatten: een goede eerste helft gespeeld waarbij de tussenstand niet klopte bij het spelbeeld. Een zeer teleurstellende tweede helft waarbij je weinig hebt laten zien aan de bal en dat sommige spelers de wil om andere spelers(verdedigers) te helpen niet hadden. Mede hierdoor heb je de eindstand aan te danken. Hier zullen we het maandag bij het nabespreken verder over hebben.

Volgende week wacht de volgende (lastige) tegenstander. Dit keer de nieuwe nummer 2 in de competitie, Rigtersbleek. Hopelijk kunnen we die wedstrijd weer laten zien hoe goed we kunnen voetballen en laten zien hoe sterk we als team zijn!