Verslag Beker Victoria’28 JO13-1 – Luctor et Emergo JO13-1

Zondag, 29 oktober, 2017

Zaterdag 21 oktober 2017 - Na een zwaar bevochten overwinning vorige week tegen Tubanters mochten we deze week een beker wedstrijd spelen tegen Luctor et Emergo JO13-1, een team wat uitkomt in een andere 1e klasse competitie. Een (leuke) tegenstander op papier.

Helaas kwam deze week ons te horen dat Dominique voorlopig niet kan spelen door een zware heup blessure, een aanhechtingsspier bij de heup zitten meerdere scheurtjes in en hierdoor moeten we Dominque voorlopig missen. We wensen Dominque daarom een snel herstel toe en dat je maar snel weer de Formule 1 motor mag gebruiken. Naast Dominique misten we ook Fahmi door vakantieplannen en was Ben niet helemaal fit waardoor we Sven(JO13-2)hebben gevraagd of hij met ons mee wilde doen.

Zoals altijd deden Tom en Jordy de bespreking in de kleedkamer. De opdrachten per positie werden uitgelegd en ze gingen de warming up doen. Na de warming up hadden Tom en Jordy nog een klein motivatiepraatje voor de spelers : “zie deze wedstrijd als een beloning, de bekerpoule hebben we goed gespeeld en daarom staan we hier. Probeer als team samen te spelen en mocht je deze wedstrijd winnen dan kom je tegen weer een sterkere tegenstander en daar kun je alleen maar van leren en beter worden”. Hierna kwamen we als team bij elkaar en deden we onze peptalk.

Victoria begon heel goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd kregen we al een paar goede mogelijkheden om te scoren, maar zoals wel vaker moeten we eerst het vangnet onder vuur nemen. Na een goede actie van Harun aan de rechterkant was het bij de zoveelste mogelijkheid dan raak. Harun die de bal laag voor gaf aan Luuk, die de bal vervolgens hard in de lange hoek schoot. Na de 1-0 bleven we goed voetballen alleen kregen we minder mogelijkheden en gingen daarom rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust waren alle spelers tevreden over hoe we speelde. We hadden veel de bal en kregen weer een paar goede mogelijkheden om te scoren. Het enige puntje wat de spelers niet moesten vergeten was dat we niet moesten verslappen en door moesten gaan zoals we de eerste helft hadden gespeeld.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. We speelde veel op de helft van de tegenstander en creëerden veel kansen. Na 5 minuten in de tweede helft was het dan ook raak, na een goede actie van Ben die de bal goed voor gaf op Luuk die de 2-0 maakte en zijn tweede van de wedstrijd op zijn naam zette. Na de 2-0 bleven we de voetballende oplossing zoeken ondanks dat de tegenstander wat gefrustreerd begon te spelen. Hier en daar werden wat gemene tikjes en bewegingen gegeven vanuit Luctor maar daar hebben we maar op een manier op gereageerd en dat was op een manier waar Barcelona nog jaloers op zou zijn. Een tikkie takkie Touzani goal. Na een goede opbouw vanaf de keeper kreeg Ainesh de bal en die kon na een goede actie, richting de goal van de tegenstander dribbelen en na een mooie combinatie in de 16 meter van de tegenstander tussen Ainesh en Luuk was het een keer niet Luuk die de bal binnen schoot maar Ainesh die zijn eerste maakte van het seizoen (3-0).
Zonde dat deze goal niet gefilmd was, want dan zouden we het doelpunt van het weekend hebben gemaakt. Na de 3-0 speelde we wat minder en werd de drang minder om nog te scoren en liepen de emoties op sommige momenten hoog op, maar verder dan een penalty en een klutsbal die de goal in ging kwamen ze niet.

Eindstand 3-1
1-0 Luuk(assist Harun)
2-0 Luuk(assist Ben)
3-0 Ainesh(assist Luuk)
3-1 Luctor

Allereerst gefeliciteerd met het behalen van de volgende ronde van de beker! Een zeer verdiende overwinning en complimenten over het spel wat jullie op het veld hebben laten zien en hoe netjes jullie je hebben gedragen tegen de scheidsrechter en de tegenstander. Ook bedanken we Sven voor zijn inzet, leuke acties en het willen aansluiten.

Volgende week spelen we thuis tegen Quick’20 JO13-2. Hopelijk kunnen we dan het spel laten zien als wat we tegen Luctor hebben gespeeld.