Valse start voor Victoria ’28 E1

Maandag, 14 september, 2015

Vandaag (12-09-2015) was het dan weer zover. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016. Na de uitschakeling in de bekercompetitie (1x winst en 2x verlies) was het nu aan Victoria ’28 E1 om hun kunsten te laten zien tegen de eerste tegenstander Emos E1. In de ‘kleedkamer’ (Emos is nieuwe kleedkamers aan het bouwen) werd er vlug omgekleed, een korte bespreking gehouden en toen het veld op. Onder het toeziend oog van de meegereisde papa’s en mama’s en andere familieleden of vrienden werd de bal aan het rollen gebracht.

De wedstrijd opende met een licht overwicht voor Emos E1. Ze kwamen actiever en met energie uit de startblokken. Victoria ’28 kwam één keer bijzonder goed weg toen een strakke voorzet niet goed werd geraakt door de spits van Emos. Toch was het Victoria ’28 dat op voorsprong kwam. Ben – die in de spits begon vandaag – pikte de bal op van het middenveld. Met een flinke solo passeerde hij de eerste 2 tegenstanders. Met een mooie kapbeweging zette hij de laatste aan de kant, waarna ook nog vakkundig de keeper werd omspeelt, 0-1. Wellicht dat Victoria ’28 hieruit wat kracht en energie putte? Nou.. niet echt. 3 minuten na de openingstreffer was het Emos dat uit een snelle tegenstoot de gelijkmaker maakte, 1-1. Victoria ’28 kwam nu nog moeizamer van de eigen helft af. De bal werd snel kwijtgeraakt door slordig spel. Vooral het inspelen van de bal kwam niet goed uit de verf. Jammer, want we hadden er wel veel op getraind. Emos werd hierdoor sterker en de verdediging van Victoria ’28 draaide overuren. In de 13e minuut werd de stand 2-1. Nu ging het snel. Twee minuten later werd een corner voor Emos gepromoveerd tot doelpunt, 3-1. Direct daarna werd ook de 4-1 gemaakt. Het zou toch geen afslachting worden? Luuk kwam in de 16e minuut binnen de lijnen en zette goed druk naar voren. Een aanval van Victoria ’28 leek onschadelijk te worden gemaakt door een verdediger van Emos. Alleen de keeper beoordeelde een terugspeelbal niet helemaal goed en raakte de bal niet goed. Luuk was er snel bij om de bal tegen de touwen te schieten, 4-2. Nu werd het spel iets gelijkwaardiger. Victoria ’28 kwam iets meer van het eigen doel af en kon aan aanvallen denken. Dit bleek in de 21e en 23e minuut direct de doodsteek, want er werd iets té veel aan aanvallen gedacht. Na balverlies werden de voorste spelers van Emos weggestuurd en lag de bal twee keer achter Niels in het netje, 6-2.

Zo.. daar was de rust. Even op adem komen en bespreken wat er beter kon en waar we vooral mee door moesten gaan. Er werd afgesproken dat we nóg weer beter gingen letten op het inspelen van de bal. Daarnaast mocht de verdediger aan de kant van de bal meehelpen met de aanval en de andere twee hielden het achterin in de gaten.

Met frisse moed gingen de jongens in het groen en wit weer het veld in. De tweede helft werd er één die gelijkwaardig was, maar waarbij Emos effectiever omsprong met de kansen. Vanuit achter kwam Victoria ’28 nu beter naar voren. De bal werd beter naar elkaar gespeeld, waardoor we langer de bal hadden. In de aanval lukte het nog niet om dan die beslissende actie te maken om echt gevaarlijk te worden. Daar had Emos minder moeite mee. In de 30e minuut was Emos in de aanval. Een schot werd goed geblokt door Jochem en ook in tweede instantie verdedigde hij goed. Toch werd er via de kluts een schot gelost. Door een wirwar van benen zag Niels de bal niet aankomen en verdween knullig in het doel, 7-2. Zoals al eerder in de wedstrijd werd het ene doelpunt snel opgevolgd door het andere. Victoria ’28 was in de aanval, verloor de bal en achterin lag het open. Jochem kon de aanvaller van Emos met een uiterste krachtinspanning nog inhalen, maar was net te laat om in de baan van het schot te glijden, 8-2. Gelukkig was er na deze domper de 12e man vanaf de zijkant. Flink aangemoedigd ging Victoria ’28 weer op zoek naar een doelpunt. Het had nu het betere van het spel. De tegenstander werd goed onder druk gezet en duels werden gewonnen. Ook ging de bal makkelijker van voet naar voet. In het laatste kwartier van de wedstrijd is Emos misschien nog twee keer op de helft van Victoria ’28 geweest. Ook de kansen kwam nu. Zo zag David zijn schot naast gaan. Luuk wist voor het doel net geen ruimte te vinden om te schieten en wederom David wist op een haar na niet te scoren na een korte corner met Ainesh. Met veel druk en al een stukje beter voetbal ging het laatste deel van de wedstrijd voorbij. De stand bleef steken op 8-2 voor Emos E1. Gezien de hele wedstrijd de terechte winnaar, maar de krachtsverhouding was niet zo groot als de score doet blijken. We gaan weer een drukke trainingsweek tegemoet waarna we zaterdag revanche kunnen nemen. Dan speelt Victoria ’28 E1 om 9.45 uur thuis tegen Losser E2.

Penaltyklassement

Ainesh : 0
Ben : 1 (+1)
David : 1 (+1)
Harun : 0
Jamy : 0
Jochem : 0
Kevin : 1 (+1)
Luuk : 1 (+1)
Niels : 0