Uitnodiging: Nieuwe trainingen “Kracht van Sport”

Donderdag, 5 maart, 2015

Beste trainers/leiders, De laatste jaren wordt de rol van de sportvereniging, en daarbinnen haar vrijwilligers, steeds groter. De voorbeeldfunctie die u als trainer/leider heeft is van onschatbare waarde. U betekent veel in het leven van een kind of jongere en juist die rol willen wij, samen met de verenigingen, zo positief mogelijk laten zijn.

De diversiteit binnen jeugdelftallen is op dit moment groot, er zijn kinderen/jongeren met allerlei verschillende achtergronden binnen 1 team. Het is vaak lastig om dit allemaal in goede banen te leiden. Speciaal om u hierbij te ondersteunen hebben wij hier een training voor ontwikkeld. Deze training is neemt u mee langs thema’s als positief coachen, de rol van de vrijwilliger, signalering en dilemma’s. Het leert u aan de hand van casussen en praktische voorbeelden hoe u het beste met uw groep kunt omgaan.

Afgelopen november is de eerste ronde van de trainingen geweest, deze is met veel enthousiasme ontvangen door de deelnemers en hierop kregen wij ook het bericht dat er veel trainers/leiders die wel mee wilden doen maar het niet op tijd hadden gehoord of niet konden op donderdagavond. Graag nodigen wij u daarom uit om deel te nemen aan de nieuwe ronde van de training ‘Kracht van Sport’, deze vinden deze keer plaats op woensdagavond.

Er zijn drie trainingsavonden. De eerste trainingsavond start op woensdag 25 maart om 19.30 uur in de kantine van s.v. de Enschedese Boys. De inhoud van deze training richt zich op de rol van de vrijwilliger ten opzichte van het kind/de jongere. De avond is opgesplitst in twee keer 45 minuten en een kwartier pauze tussendoor. Trainingsavond twee is op 1 april en de derde avond is op 8 april.

U kunt zich aanmelden per e-mail op het mailadres verenigingscoachkvs@gmail.com

Wij zien u graag terug op 25 maart!

Het ‘Kracht van Sport’ Team.

Paul Bergevoet – Wijkcoach Wesselerbrink
Lotte van Rijswijk – Wijkcoach Stroïnkslanden en Helmermoek
Nicole Schrijver – Sociaal Pedagoog bij Arcon
Kevin Tuin – Stichting Vitale Sportvereniging

Kracht van sport poster2015