TVC’28 B1 – Victoria ’28 B1

Maandag, 7 september, 2015

Op zaterdag 5 september stond de eerste competitiewedstrijd van de B1 op het programma. We speelden tegen TVC’28 uit Tubbergen. TVC’28 speelde vorig seizoen nog in de 4de divisie dus dit was een goede test voor ons team om te kijken hoe we er nu voor staan.

In de voorbereiding hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen als we allemaal onze taak uitvoeren en bereid zijn om hard te werken. Aan deze wedstrijd begonnen we dan ook goed. We durfden op te bouwen en probeerden de spitsen via positiespel te bereiken. Dat lukte met name aan de linkerkant een paar keer goed. De eerste goede kansen zijn voor ons Ronald komt via de linkerkant een keer goed door. Zijn aanname is niet helemaal goed waardoor de kans verloren gaat. Even later schuift Dante door van achteruit en zijn schot (lob) beland op de binnenkant van de paal en komt terug in het veld. Daarna komt Ruben aan de rechterkant via een actie op de achterlijn tot een voorzet helaas is er niemand om deze af te maken. TVC daarin tegen word door de verdediging van Victoria’28 goed van de goal weg gehouden. De enige kansen die TVC heeft zijn afstandsschoten die geen gevaar opleveren voor NIhal. Na een half uur komen we dan op voorsprong een goede lange pass van achteruit komt bij Ali terecht. Die speelt twee tegenstanders uit en schiet de bal binnen in de korte hoek. Op dat moment een verdiende voorsprong voor Victoria’28 . TVC begint hierna meer druk naar voren te zetten en krijgt een grote kans doordat Nihal een bal loslaat. Deze lijkt in het doel te belanden maar de scheidsechter fluit voor een overtreding. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong en we zijn net binnen als het begint te hozen.

In de rust word aangegeven dat we moeten blijven voetballen en moeten proberen om uit de duels te blijven. Echter in de tweede helft gaan we steeds meer mee in het spel van TVC. Snel de lange bal spelen op de spits en dan bijsluiten. De spits van TVC was een van de betere spelers en maakte het ons erg lastig. TVC wist al snel de score gelijk te maken. Na een diepe bal op de spits die de bal goed vasthoud. Komt er een middenvelder door die de bal beheerst in de hoek schiet. Hier vergeten we mee te lopen met de man. Hierna volgt een fase waarin TVC de betere ploeg word. Ze winnen alle duels en creëren veel druk voor onze goal. Ze krijgen een paar kansen maar deze worden niet benut. Victoria heeft moeite om de bal in de ploeg te houden en om onder de druk uit te komen. In de laatste minuten krijgen beide teams de kans op de overwinning. Don schiet een vrije bal op doel die de keeper goed uit de kruising slaat. TVC krijgt even later een goede kans 1 op 1 met Nihal. Met een goede reflex houd hij de stand op 1-1. Hierna fluit de scheidsrechter af en hebben we ons eerste punt  van de competitie binnen.

Vandaag werden we uit de nood geholpen door Richard Vulker die bij ons heeft gevlagd. Richard bedankt hiervoor. Aanstaande donderdag spelen we thuis om half 8 tegen Ruurlo B1. Meteen een kans om de eerste 3 punten binnen te halen.

Opstelling: Nihal, Mark, Alaattin (Kayne), Dante, Joris, Ruben (Joel), Don, Jesse, Ali, Junior (Mattheus), Ronald (Thijs)