Tubanters E1 – Victoria ’28 E1

Vrijdag, 30 augustus, 2013

ENSCHEDE - Vandaag (woensdag 28 augustus 2013) speelde Victoria ’28 E1 bij en tegen Tubanters E1 in de strijd om de beker. Op het natuurgras probeerde Victoria '28 om ook de tweede wedstrijd in de poulefase te winnen.

Opstelling: Joshua (K), Keano, Les (C), Koen, Stan, Gijs, Yassin.
Wissel: Jesse, Umut.

Het bleek vandaag niet de dag van Victoria ’28 te worden. Direct vanaf het begin was het Tubanters dat het betere van het spel had en er meer voor deed om in iedere situatie de betere te zijn. Victoria ’28 speelde slap en futloos voetbal. Er werd niet genoeg of te laat bewogen, waardoor Tubanters steeds een stap eerder was. Als Victoria ’28 de bal had waren ze niet in staat om deze lang in de ploeg te houden, mede omdat Tubanters overal kort verdedigde. De spelers hadden ook moeite met het droge en stroeve veld. Ondanks dat er voor de wedstrijd aandacht aan was besteed, gebeurde het te vaak dat er te zachte passes werden gegeven. Joshua kreeg keer op keer te maken met een drukte van jewelste voor zijn doel. Hij wist een aantal keer goed te redden, maar in de eerste helft moest hij de bal toch vier keer uit het net vissen. Omdat Stan vlak voor rust uit een uitbraak een doelpunt maakte, werd er gerust met 4-1.

De tweede helft zagen we een ander Victoria ’28 binnen de lijnen. Ondanks dat het misschien niet altijd even goed ging, werd er wel meer bewogen en werd er voor iedere bal gestreden. Geholpen door een mooi doelpunt van Les (hij schoot de bal van afstand over de keeper in de rechter hoek) probeerde Victoria een inhaalrace in te zetten. Helaas waren we vandaag technisch niet goed genoeg om het nog echt spannend te maken. Passes waren te onnauwkeurig, aannames sprongen te vaak van de voet en het verwerken van de bal ging net niet snel genoeg. Tubanters kon ook in de tweede helft weer uitlopen. 10 minuten voor het eindsignaal stond de teller op 7 voor Tubanters en 2 voor Victoria ’28. Toch bleven we gaan en alles aan doen om doelpunten te maken. Dit lukte ook in de slotfase. Koen en Keano (op aangeven van Yassin en Stan) maakten de stand dragelijker 7-4. Helaas hadden we wat pech in de afronding, anders hadden we er nog één of twee bij kunnen maken.

Al met al was het een verdiende overwinning voor Tubanters. Victoria ’28 kan terugkijken op een goede tweede helft qua instelling en dit wordt ook gewaardeerd door alle ouders langs de kant.