Tubanters 1 wint Enschedese derby tegen Victoria ’28

Maandag, 14 oktober, 2013

Enschede - Deze zondag mocht de Tubanters weer aantreden voor de competitie. Na een magere twee weken met verlies tegen Borne en een gelijkspel thuis tegen Oldenzaal moest er vandaag aangetreden worden tegen Victoria '28

Vooraf natuurlijk al een mooi affiche. Vorig jaar maakten namelijk een aantal spelers de overstap van het gedegradeerde Victoria naar de Tubanters. Ook zijn beide ploegen niet in grootste vorm. Dat was ook te zien in de beginfase van de wedstrijd. Beide ploegen hadden moeite met het maken van het spel en de openingsfase was daardoor ook vrij rommelig. Af en toe werden er speldenprikjes uitgedeeld, maar na 6 minuten spelen kreeg de Tubanters een zeer grote kans. Ahmet wist Chris te bereiken die op zijn beurt de bal voor het doel bezorgde. Daar stond Michel Kerver vlak voor de goal, maar schoot niet tussen de palen, maar over de goal. Tubanters probeerde voetballend over de zijkanten dreigend te worden, maar vooral Chris was ongelukkig in de acties. Ahmet wist na een kwartier spelen een schot te lossen op de goal, maar deze kon door de keeper makkelijk gekeerd worden. Hierna liet ook Victoria voor het eerst serieus van zich horen. Een makkelijk gegeven vrije bal op de punt zestien was een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. De bal werd goed ingeschoten, maar Remco wist de bal met 1 hand nog net over de goal te tikken. Even leek het erop dat Remco zijn hand blesseerde, maar het warmlopen van Jeroen Kuipers betekende niet het debuut in Tubanters 1 van de van Vogido overgekomen keeper. Na een half uur spelen was Chris dreigend. Alleen wachtte hij iets te lang met het onder vuur nemen van het vijandelijk doel. In de kluts kwam de bal bij Askin terecht en deze schoot net naast de goal. Rommelig en met slordig voetbal kabbelde het duel verder. Geen grote kansen ontstonden en zo leek het duel doelpuntloos te blijven tot de rust. In blessuretijd van de eerste helft moest Chris zich door een blessure laten vervangen en Kenny Kroes kwam voor hem in het veld. Een gouden wissel zo vlak voor rust, want met zijn tweede balcontact tekende hij diep in blessuretijd voor de voorsprong, 0-1. Ahmet maakte een goede actie vanaf de linkerkant. Hij zette de bal strak voor en Kenny was er snel bij om de bal hoog in het doel te werken. Zo werd er toch nog gerust met een voorsprong.

Zonder wijzigingen kwam de Tubanters gelijk goed uit de kleedkamer. Er werd meer en goed druk gezet en er werden steeds meer tweede ballen gewonnen. Zo kreeg Tubanters in de 3e minuut na rust een corner. Slim werd de inlopende Askin ingespeeld, zette voor en Alden werd een bijna niet te missen kans geboden. Maar net zoals Michel in de eerste helft, schoot Alden over de goal. Twee minuten later leek de tweede treffer dan wel een feit. Michel Kerver bracht met een goede steekpass Jordi Lever alleen voor de keeper. Jordi wachtte op een beweging van de keeper, maar deze bleef koeltjes afwachten. Jordi besloot om de keeper te passeren met een lob, maar deze ging naast de goal. Zo vergat de Tubanters de wedstrijd al vroeg te beslissen. Victoria wist er weinig tegenover te zetten. De verdediging van de Tubanters gaf bijna geen krimp en stond goed. Na een kwartier was Tubanters wederom dichtbij een doelpunt. Ahmet zette vanaf de linkerkant goed voor op de vrijstaande Michel. Michel kopte goed binnen, maar de redding van de keeper mocht er ook zijn. Eigenlijk kon de tweede blauw/zwarte treffer niet uitblijven en na 20 minuten spelen was die er dan ook eindelijk. Een lange uittrap van Remco werd verlengd door Michel en Kenny kon doorlopen. Kenny was net iets sneller bij de bal dan de uitstormende keeper, tikte de bal voorbij de doelman en kon zo afwerken, 0-2. Tegenvaller voor de invaller was dat hij met het aantikken van de bal een blessure aan de hamstring kreeg, waardoor hij zich direct na zijn doelpunt moest laten vervangen. Victoria ging vervolgens op jacht naar een snelle aansluitingstreffer. Vlak na het doelpunt van de Tubanters was het gelijk dreigend voor de goal. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door alles en iedereen gemist en ging tot opluchting voorlangs. Victoria drong halverwege de tweede helft meer en meer aan, maar wist totaal geen grote kansen te creeeren. In de omschakeling kon de Tubanters er een paar keer wel dreigend uitkomen, Zo was ook Erhan dichtbij een doelpunt, toen hij een voorzet van de ingevallen Jeroen Kamp net over schoot. Twee minuten voor tijd leek dan Victoria wel terug in de wedstrijd te komen. Een bal werd ingespeeld op de spits van Victoria, die draaide weg bij Kevin en schoot de bal langs Remco. Alleen zag de scheidsrechter een overtreding op Kevin, waardoor de treffer geannuleerd werd. Zo kon Tubanters de blessuretijd rustig doorkomen en was de overwinning een feit.

Tegenvallers in de wedstrijd waren wel de blessures van Chris en Kenny. Gelukkig voor de Tubanters is er volgend weekend een inhaal/beker programma, waardoor de Tubanters geen verplichtingen heeft. Wel speelt het team van Carlo Kastermans een oefenduel op vrijdag tegen vierdeklasser HVV Hengelo.

– Ben Meijer (www.tubanters.nl)