Training onderbouw tot JO13 afgelast

Vrijdag, 7 augustus, 2020

Volgens de deskundigen is het belangrijk dat voetballers die de komende dagen trainen of een wedstrijd gaan spelen opletten dat ze niet oververhit raken. "Bij warm weer is het risico op verhitting extra hoog. Zeker als ook de luchtvochtigheid hoog is.

Het is voor het lichaam dan veel moeilijker om de warmte af te voeren. Als dit niet goed gebeurt loopt de lichaamstemperatuur op en dit kan leiden tot het uitvallen van bepaalde hersenfuncties. Je krijgt bijvoorbeeld coördinatieproblemen of hebt moeite om je te concentreren.”

Bij temperaturen boven de 32 graden, is het volgens de deskundigen eigenlijk al niet meer verantwoord om te sporten. Je kunt dan beter een ander moment kiezen om te gaan voetballen.

Waarom is kunstgras warmer dan gewoon gras?

Als de zon schijnt, wordt de grond warmer. Bij natuurgras zit veel water in de grond en in de grassprieten. Door de hitte kan dat water verdampen.

Maar in kunstgras zit geen water. Dus kan er ook geen warmte weg. Daardoor blijft het gras warmer worden en kan het wel 10 graden warmer voelen.

We hebben met de hoofdleiders en coördinatoren van de onderbouw daarom besloten de trainingen voor de komende week vanwege de verwachte extreme hitte af te gelasten.

Veiligheid boven alles.

Team voetbal onderbouw