Training Kracht van Sport

Maandag, 8 september, 2014

De laatste jaren wordt de rol van de sportvereniging, en daarbinnen haar vrijwilligers, steeds groter. De voorbeeldfunctie die u als trainer/leider heeft is van onschatbare waarde. U betekent veel in het leven van een kind of jongere en juist die rol willen wij, samen met de verenigingen, zo positief mogelijk laten zijn.

Graag nodigen wij u daarom uit om deel te nemen aan de training ‘Kracht van Sport’. De training is ontstaan uit een project dat gesteund wordt door het Oranje Fonds. De training is ontwikkelt door de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede – Haaksbergen, Arcon en de Stichting Vitale Sportvereniging.

De diversiteit binnen jeugdelftallen is op dit moment groot, er zijn kinderen/jongeren met allerlei verschillende achtergronden binnen 1 team. Het is vaak lastig om dit allemaal in goede banen te leiden. Speciaal om u hierbij te ondersteunen hebben wij hier een training voor ontwikkeld. Deze training is neemt u mee langs thema’s als positief coachen, de rol van de vrijwilliger, signalering en dilemma’s. Het leert u aan de hand van casussen en praktische voorbeelden hoe u het beste met uw groep kunt omgaan.

Er zijn drie trainingsavonden. De eerste trainingsavond start op donderdag 25 september om 19.30 uur in de kantine van v.v. Victoria ‘28. De inhoud van deze training richt zich op de rol van de vrijwilliger ten opzichte van het kind/de jongere. De avond is opgesplitst in twee keer 45 minuten en een kwartier pauze tussendoor.

U ontvangt deze week allemaal een persoonlijke uitnodiging in de tas van uw team of in uw postvakje. In deze brief ontvangt u informatie over deelname aan de training.

Graag tot 25 september!

Het ‘Kracht van Sport’ Team.

Maud Deen – Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede – Haaksbergen
Lotte van Rijswijk – Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede – Haaksbergen
Nicole Schrijver – Arcon
Kevin Tuin – Stichting Vitale Sportvereniging

Kracht van sport poster