Topper tussen Victoria ‘28 F3 en Bon Boys F3 onbeslist.

Maandag, 28 oktober, 2013

Voorafgaand aan de wedstrijd allemaal gespannen koppies. Zelfs in de F-jeugd zijn ze gespannen voor deze topper. Vanmorgen hebben we bijna alles voorbij zien komen: slidings, schouderduwen, duels, hawkeye momentje, bijna phantom goal, zweet, tranen, maar vooral….. spanning. Wat een mooie wedstrijd!

Op een wat ongebruikelijk tijdstip (11.00 uur) moesten onze toppers aantreden tegen medekoploper Bon Boys F3. We waren bijna compleet. De enige afwezige was Leeuwis. In het team is hij ‘de motor’ op het middenveld. Een gemis, maar het team heeft voldoende kwaliteiten om het op te vangen.

Vanaf het begin is het al duidelijk. Onze 1e jaars spelers moesten opboksen tegen allemaal 2e jaars. Verdedigend stond het weer als een huis. Met een heel sterk spelende Daan en Rico kregen ze ook iedere keer hulp van Stan en Yassin. Onze spitsen (Dustin, Yigit en Sven) hadden moeite om door de verdediging van Bon Boys te komen. Het spel ging in een geweldig tempo op en neer en iedere aanval smoorde bij de verdedigers van ons en de tegenstander. Het schijnt (volgens onze ouders en van de tegenstander) dat ons een zuiver doelpunt is onthouden. Een schot van Daan werd niet goed verwerkt en de keeper grabbelde de bal uit het doel. Helaas! De scheidsrechter vond het geen goal.
Onze keeper had tot aan de 23e minuut (de scheidsrechter dacht dat we 25 minuten moesten spelen) nog geen bal gehad. Uit het niets verdween een mooi schot onhoudbaar in het doel!
Rust 1-0 voor Bon Boys.

In de rust werd aangegeven dat er niets aan de hand was en met wat tips werd met veel vertrouwen aan de 2e helft begonnen. Onze jongens waren helemaal los!
Aanval na aanval volgde op het doel van de tegenstander. Uit een mooie corner van Sven sloeg de keeper de bal omhoog en kon Yassin de bal op de doellijn het laatste zetje geven. 1-1
Deze goal werd met veel gejuich gevierd en de jongens voelden dat ze sterker waren. Uit een volgende aanval kregen we weer een corner. Met wederom een mooie voorzet van Sven kon Daan de bal ‘met de kop!!!’ de bal in het doel werken. 1-2, wat een ontlading.
Nog steeds was Bon Boys ook wel gevaarlijk, maar iedere keer konden wij goed verdedigen.
Met een geweldig rush over links speelde Sven 2 verdedigers voorbij en knalde de bal onhoudbaar in de korte hoek. 1-3
Na dit doelpunt werd Bon Boys sterker en werd Pascalle veel vaker aan het werk gezet.
Een mooi schot kreeg Pascalle via de handen tegen haar gezicht en al grabbelend kon ze niet voorkomen dat de bal het doel in rolde. 2-3. Het werd met nog een paar minuten spelen heel erg spannend. De krachten vloeiden bij ons een beetje weg.
Een schot vanaf rechts ging via het zijnet bij ons in het doel. De scheids keurde hem goed. Het zou toch niet! Een ‘phantom goal’ bij de F-jes? Onder protest van onze spelers en een hele sportieve vader van Bon Boys, werd de scheidsrechter overtuigd dat het geen doelpunt was. Zo kan het ook!
Uit een mooie aanval van Bon Boys kreeg de spits een mooie schietkans en schoot de bal hoog in het doel. 3-3.

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Alle kinderen hadden een hele mooie en goede wedstrijd gespeeld. Beide trainers konden zich vinden in een puntendeling, maar de scheidsrechter vond nog steeds dat bij de F-jes 25 minuten moest worden gespeeld. In deze extra tijd kreeg de tegenstander nog een goede kans, maar Pascalle redde heel goed. Uit een volgende aanval kwam Sven nog 1:1 met de keeper, maar die redde ook heel goed.

Na de wedstrijd werden de traditionele penalty’s nog genomen. Hier kwamen wij nog als (morele) winnaar uit!
Wederom kregen onze kinderen na de tijd alle complimenten, van de tegenstander. Zij konden niet geloven dat onze TOPPERS nog maar 1e jaars zijn!

Spelers van Victoria ’28 F3: de begeleiding en ouders zijn trots op jullie!

1 Bon   Boys F3 6 – 16 doelsaldo +40 (44 voor, 3 tegen)
2 Victoria ’28 F3 6 – 16 doelsaldo +35 (45 voor, 10 tegen)
3 De Tubanters F3 6 – 15 doelsaldo +36 (55 voor, 12 tegen)

Eindstand:

Bon Boys – Victoria ’28 F3 3 – 3

Statistieken:

1-1 Yassin, 1-2 Daan , 1-3 Sven

Topscorer:

Sven 15   (+1)
Dustin 11
Daan 10 (+1)
Leeuwis 5
Rico 2
Yigit 1
Yassin 1   (+1)