Tegenstander Victoria ’28 D2 schrikt zich het apezuur

Zondag, 16 november, 2014

“De beuk erin, en goed ook…’’, dat moeten de spelers van Victoria '28 D2 gedacht hebben toen ze zich in het groen wit hesen. En dat is precies wat ze deden. De mannen van Guus Hiddink hadden er een voorbeeld aan kunnen nemen.

De jongens en meisje hadden wat recht te zetten. Maar dat ze het op deze manier zouden doen, had niemand durven dromen. BSC Unisson D1 wist niet wat hun overkwam. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er gevochten om iedere meter. De boomlange Unisson voetballers schrokken zich helemaal rot. Op zoveel inzet en vechtlust hadden ze als hoogvlieger in de competitie niet gerekend. De D2 boys en girl namen de Boekelo’ers pijnlijk in de tang en lieten ze tot vijf minuten voor het einde ook niet meer los.

De inzet was gigantisch. Ook al kwamen sommige spelers niet boven de navel van de tegenstander uit, het maakte niets uit, ze pakten ze hard aan. Ook al lag het eerste tegendoelpunt er na tien seconden in, het maakte niets uit, binnen een minuut was het weer gelijk. De beuk ging er twee keer dertig minuten vol in. Tot vijf minuten voor het einde was het 2-3 en de spanning om te snijden. De ruim aanwezige Boekelose supporters hielden hun adem in. Het moet vanuit de kantine toch een gek gezicht zijn geweest, al die samengeknepen billen op een rij. Neemt niet weg dat Unisson in die laatste minuten de overwinning wist binnen te slepen: eindstand 2-5.

Was het nu het knagende schuldgevoel van de vorige wedstrijd? Was het de verblindende nieuwe outfit van onze keepster? Of was het omdat er geen vakantiegevoel opwekkend zonnetje scheen? Eén ding is zeker: trainer Taoufik was vandaag, meer dan ooit, beretrots op zijn ontketende spelertjes, die als echte professionals hun belofte meer dan nakwamen.

Bekijk hieronder de nabeschouwing van de nieuwe, en binnenkort zeer gevreesde, Victoria ’28 D2.

youtube Nabeschouwing Victoria ’28 D2 – BSC Unisson D1