Talent in beeld: Bjorn Buursink

Maandag, 27 april, 2015

Talent in beeld: Bjorn Buursink 17 jarige verdediger van Victoria ’28 (wil basisplaats behouden).

Wie is en wat doet de  17 jarige Bjorn Buursink van zondag 3e klasser Victoria’28 als hij niet met voetballen bezig is, stel je eens even voor aan de volgers van Amateurvoetbal Twente?
Ik ben Björn Buursink, ik zit nu nog op het havo hier in Enschede maar ga binnenkort naar het saxion. Hier ben ik van plan om de studie bedrijfseconomie te gaan doen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een film te kijken of met vrienden leuke dingen doen.

bjornbuursink

Wat ben je voor een type speler, wat is je favoriete positie en wie is je favoriete voetballer waar je wel een beetje jaloers op bent?
Ik ben een verdedigende speler die er soms via de zijkant nog over heen kan vliegen. Mijn favoriete positie is centraal achterin maar op de back positie kan ik ook goed uit de voeten. Mijn favoriete speler zal toch wel Puyol zijn. Dit omdat hij altijd als een soort muur stond te verdedigen.

Wel is gedroomd van het betaalde voetbal of is/was dat toch te hoog gegrepen?
Ik heb denk ik net als iedere andere voetballer gedroomd van het betaalde voetbal. Die ambitie zullen er natuurlijk altijd blijven zitten maar ik ben me er wel van bewust dat het waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor mij.

Je bent nog jong speelt nu bij een leuke club in de 3e klasse, heb je zelf ook ambities om in de toekomst bijvoorbeeld in de hoofd of topklasse te spelen?
In die hogere klasses spelen zou natuurlijk geweldig zijn maar aangezien ik officiel nu nog in de B mag voetballen vind ik het belangrijker om me nog wat verder te ontwikkelen zodat ik hier bij victoria ook in volgende jaren mijn basisplaats kan verzekeren. Wat over een paar jaar gebeurt zien we dan wel weer.

Wat is tot nu toe in je nog jonge carrière de mooiste wedstrijd(en) die je gespeeld hebt en waarin je zelf een hoofdrol speelde mag ook uit je jeugdperiode?
De eerste echte wedstrijd in het eerste waar ik mezelf echt heel goed vond spelen was dit jaar tegen Berghuizen. In die wedstrijd ging bijna alles goed en kwam ik echt uit mijn voeten op de rechtback plek waar ik er eerst nog een beetje moeite mee had op dit hogere niveau.

Zijn er specifieke dingen in je spel waarin jij je nog echt verbeteren wilt en waar je ook extra op traint?
Er zijn zeker dingen die verbeterd moeten worden wil ik altijd van waarde zijn voor het team. Dingen als passing en overzicht mogen altijd beter worden. Ik probeer dit ook nu echt te trainen zodat het team er niet onder lijdt dat ik een verkeerde bal pass.

Heb je een persoonlijke doelstelling voor wat betreft de voetbaltoekomst, is een basisplaats bij Victoria’28  daarin al voldoende of wil je op termijn misschien wel meer?
Voor volgend jaar is mijn doelstelling in de eerste instantie om weer in het eerste te komen, en dit keer vanaf het begin. Wat er in die jaren erna gebeurt is voor mij echt nog een mysterie. Als er een keer een hoofdklasse of topklasse team aan de deur klopt zal ik dit heel zeker overwegen. Maar ik moet eerst mijn basisplaats verzekeren bij Victoria voor de volgende jaren voordat je daar echt over na moet gaan denken.

Bron: Amateurvoetbal Twente