Start van de competitie voor Victoria ’28 JO17-1

Dinsdag, 27 september, 2016

Op zaterdag 3 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na een voorbereiding waarin veel spelers nog op vakantie waren was het wel zaak om goed aan de competitie te beginnen.

Onze eerste tegenstander was het gepromoveerde Stevo. We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en stonden al binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong. Na dit goede begin werd de tegenstander iets sterker en kwamen ze zelfs terug op 2-1. Na deze tegentreffer herpakten we ons goed en maakten we snel de 3-1. Na de rust lieten we er geen gras overgroeien en liepen we snel uit na een 6-1 voorsprong. Dit was ook tevens de eindstand en beginnen we goed aan de competitie.

Een week later speelden we de lastige uitwedstrijd tegen de Tukkers. Eerder in de week hebben we ons verzekerd van een plek in de tweede ronde van de beker. Na een ruime overwinning op Suryoye – Mediterraneo zijn we eerste geworden in de poule. Tegen de Tukkers moeten we wel goed en fel aan de wedstrijd beginnen. Vorige seizoen waren we goed aan elkaar gewaagd dus het was zeker een zware klus. Het was een fysieke wedstrijd waarbij we moeten leren om de bal sneller rond te laten gaan. De start van de wedstrijd is voor ons en laten we zien waarom we vorige week hebben gewonnen. Dit resulteert al snel in een penalty voor ons. De penalty word goed ingeschoten maar de keeper van de Tukkers pakt hem goed uit de hoek. Een gemiste kans voor ons maar we bleven zoeken naar de openingstreffer. Niet veel later krijgen we een tweede strafschop na een handsbal. Deze keer maken we geen fout en komen we op 1-0. Hierna word het bij ons minder en profiteert de Tukkers van een fout bij ons in de verdediging en maken ze net voor rust de 1-1. In de rust beseffen we dat we onszelf tekort doen door de kansen niet te verzilveren. Na rust komen we al snel op 1-2. En niet veel later krijgen we voor de derde keer een penalty. Deze word alleen hoog over geschoten waardoor we de wedstrijd nog niet definitief hebben beslist. Een kwartier voor tijd maken we toch de 1-3 en sluiten we ook de tweede wedstrijd winnend af.

Afgelopen zaterdag speelden we tegen een andere nieuwkomer Heino. Vooraf wisten we niks van deze tegenstander alleen dat ze afgelopen seizoen kampioen waren geworden. De wedstrijd begon goed voor ons we kamen binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong. Hierna word het voetballen steeds minder bij ons en gaan we alleen maar tegenhouden en ballen wegschieten. In de rust word dit ook besproken dat we zelf weer moeten gaan voetballen en meer initiatief nemen zowel met de bal als zonder de bal. Helaas blijkt de tegenstander vandaag een maatje te groot en lopen ze uit na een 1-3 voorsprong. Behalve een vrije bal op de binnenkant van de paal komen we ook niet tot goede kansen. Hierdoor lopen we tegen een terechte nederlaag aan. En weten we ook meteen dat er nog werk aan de winkel is voor de komende weken.