Springkussenfestival tijdens Koningsspelen een succes

Maandag, 29 april, 2019

Op vrijdag 12 april vonden de Koningsspelen plaats op ons Ontmoetingspark. We hebben deze dag veel bezoekers mogen verwelkomen en ze genoten allen van het Springkussenfestival op ons terrein. Dit event werd georganiseerd in samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede met als doel om onze leden, de basisscholen uit het Ontmoetingscluster Schreurserve en de overige inwoners een mooie dag te laten beleven.

Springen, spelen & sporten

Met veel enthousiasme werden de Koningsspelen geopend door basisschool Prins Maurits. Met alle leerlingen (ruim 135) deden zij op de vroege ochtend eerst het bekende dansje van ‘Pasapas’ (Kinderen voor Kinderen). Alle andere basisscholen die later op de dag kwamen opende ook op deze wijze het spel- en springfestijn. Op school hadden de kinderen dit speciale dansje voor Koningsspelen 2019 al ingestudeerd en lieten dit zien op het veld. Na de openingsdans konden de kinderen losgaan! Ze leefden zich uit op de verschillende stormbanen en springkussens.

Ook de overige sport- en spelattracties waren een succes. Zo werd er lekker gevoetbald binnen het opblaasbaar voetbalveld en werd de snelheid gemeten van de schoten. Bij het bootcamp-parcours werden er onderlinge duels uitgevochten, er werd met pijl en boog geschoten en de kinderen speelden badminton. Uiteraard was ook onze prachtige speeltuin in trek bij de kids! Bovendien zat het terras vol met ouders/begeleiders die, onder het genot van een kop koffie, toekeken.

In de middag mochten we ook de groepen 4, 5 en 6 van basisscholen De Jonge Helden, Willem van Oranje en Sterrenborgh. Later op de dag kwamen tot slot ook de basisscholen De Broekheurne en De Wielerbaan spelen en springen. Naast de leerlingen van de basisscholen waren het ook de BSO’s van SKE Humanitas KinderDomein die de kans grepen om met de kinderen te spring, spelen en sporten. De kinderen uit de buurt die inmiddels vrij waren van school kwamen natuurlijk gewoon weer terug en maakten met veel plezier gebruik van de kans om zich nogmaals uit te leven op de springkussens en stormbanen.