Slordig Victoria’28 toont veerkracht

Zondag, 6 december, 2015

Victoria '28 heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen EMMS met 2-2 gelijkgespeeld. De bezoekers wisten uiteindelijk een 2-0 achterstand om te buigen naar 2-2. De eerste helft verliep moeizaam voor Victoria '28 op het stroeve veld van EMMS.

De bezoekers uit Enschede begonnen matig aan de wedstrijd en EMMS kreeg enkele mogelijkheden en had in deze beginfase zomaar op voorsprong kunnen staan. In de 12e minuut zag de thuisclub een doelpunt, wegens buitenspel, afgekeurd worden. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg Victoria ’28 meer grip op de wedstrijd maar wist geen echte kansen te creëren. Rick Meijer zag zijn afstandsschoten gered worden door de doelman van EMMS

Op het moment dat Victoria ’28 beter in de wedstrijd kwam, zorgde slecht uitverdedigen ervoor dat de thuisclub op voorsprong kwam. Vlak voor rust werd een doelpunt van Taoufik Felhane afgekeurd wegens  buitenspel.

In de 2e helft nam Victoria ’28 het initiatief maar moest telkens waakzaam zijn voor de snelle uitbraken van EMMS. Nadat Rick Nanninga zijn mislukte voorzet bijna in het doel zag belanden, was het een messcherpe counter die de thuisclub op een 2-0 voorsprong zette.

Hierna ging Victoria ’28 nadrukkelijk op zoek naar een treffer en zag dat 5 minuten later beloond worden; Ricky Wierink wist na zijn actie, Ricardo Teunissen te vinden, die de verdiende aansluitingstreffer wist te scoren voor de bezoekers. Victoria ’28 zette aan voor een spectaculaire slotfase. Met het nodige kunst en vliegwerk wist EMMS (meerdere malen) een 2e tegentreffer te voorkomen. De thuisclub had tevens het geluk aan zijn zijde toen de overtreding op de doorgebroken Rolando Dhoenmoen met slechts geel werd bestraft. Hierna zag Markos Saylik zijn vrije trap op de paal belanden.

In de blessuretijd liet de doelman van EMMS een onschuldig ogende bal los, de daarop volgende actie resulteerde in een overtreding op Chris Bonzet, een 2e gele kaart voor de EMMS verdediger en een strafschop voor Victoria ’28. De toegekende strafschop werd feilloos benut door aanvoerder Tom Hesselink, waardoor er uiteindelijk een zwaarbevochten 2-2 eindstand op het scorebord kwam.

34″ 1-0, Kosse
53″ 2-0, Poelman
58″ 2-1, Teunissen
90″ 2-2, Hesselink

Geel: Nanninga, Felhane, Bijkerk

Opstelling Victoria ’28:
Jonkers, Kamphuis, Meijer, Hesselink, Bijkerk, ten Cate, Felhane(58″ Bonzet), Wierink(58″ Dhoenmoen), Nanninga(77″ Aatil), Teunissen, Sayilik.

Komende week speelt Victoria ’28 de thuiswedstrijd tegen Eilermark. Aanvang is om 14:00 uur.