Slecht begin van de wedstrijd nekt Victoria ’28 E1

Maandag, 2 december, 2013

Vandaag (zaterdag 30 november 2013) stond voor Victoria ’28 E1 de uitwedstrijd tegen NEO E1 op het programma. Na een vrij weekend moest iedereen uitgerust genoeg zijn om vandaag weer te knallen. Helaas was Victoria '28 bij de start van de wedstrijd niet wakker, waardoor het al snel een kansloze missie werd. De uitslag was uiteindelijk 8-1 in het voordeel van NEO E1.

Opstelling: 1. Joshua, 2. Jesse, 8. Gijs, 4. Les (C), 3. Koen, 9. Yassin, 7. Umut. Wissels: 5. Keano, 10. Stan.

Zoals gezegd startte Victoria ’28 ontzettend slecht aan de wedstrijd. De spelers waren niet goed aan het opletten en hielpen elkaar niet. De snelle spelers van NEO vlogen aan alle kanten voorbij en kwamen op het doel van Joshua af. Zo kon het dat het na 6 minuten(!) spelen al 4-0 stond. We vergaten om het speelveld klein te maken als de tegenstander de bal heeft. NEO kon hierdoor gemakkelijk overal doorheen combineren. Na de eerste 6 minuten deed Victoria ’28 het iets beter. Stan bracht met zijn loopvermogen en fysieke kracht wat meer power in het team. Voetballend kwamen we er beter doorheen. Umut kon vaker bereikt worden, waarna we over de zijkanten een aantal keer goed doorkwamen. Ook kregen we kansen om een doelpunt te maken. Helaas was met name Umut ongelukkig in de afwerking. NEO scoorde in het restant van de eerste helft nog wel. Met harde en geplaatste schoten werd de ruststand op 7-0 gebracht.

De tweede helft kon Victoria ’28 het spel van vlak voor rust aardig doorzetten. NEO scoorde in de 30e minuut nog wel een doelpunt, maar dat deed Victoria ’28 ook. In de 36e minuut verdedigde Gijs lekker fel en veroverde de bal. Hij stuurde gelijk Keano in de diepte. Keano controleerde de bal een keer en schuin links van de goal krulde hij de bal met zijn rechter over de keeper in de verre hoek, 8-1. Een prachtig doelpunt. Hoewel de wedstrijd wat meer gelijk op ging als in de eerste helft, was het Joshua die met een aantal hele goede reddingen voorkwam dat de stand hoger uitviel.