Ruurlo JO17-1 – Victoria ’28 JO17-1

Dinsdag, 27 september, 2016

Afgelopen zaterdag speelden we onze vierde competitiewedstrijd van het seizoen. We moesten vandaag uit naar Ruurlo. Vorig seizoen speelden we twee keer tegen Ruurlo en beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Het zou dus zeker geen makkelijke wedstrijd worden.

Na een goede warming up begonnen we om 15:00 uur aan de wedstrijd. En vanaf het begin hadden we veel de bal maar zijn we in de opbouw te traag. We lopen te lang met de bal en durven vaak onze medespelers niet in te spelen. De tegenstander staat goed opgesteld en waar mogelijk komen ze er gevaarlijk uit. In deze fase komen beide teams niet tot grote kansen. Beide teams zijn in de eindfase slordig waardoor de meeste aanvallen doodbloeden. Dan na een 25 minuten spelen we in  de achterhoede een bal slap naar het midden. Deze word onderschept door de tegenstander en deze lobt hem over Quinten heen waardoor ze op een 1-0 voorsprong komen. We zijn even de kluts kwijt en Ruurlo krijgt nog een kans maar deze is voor Quinten. We pakken het daarna wat beter op en krijgen via Thomas ook een grote kans maar zijn kopbal word goed uit de hoek getikt door de keeper van Ruurlo. Dan twee minuten voor rust krijgen we een directe rode kaart. Alaattin tikt de tegenstander aan zonder dat de bal in de buurt is. Ontzettend stom en dat maakt het voor ons alleen maar lastiger om deze wedstrijd nog te winnen.

In de rust bespreken we de eerste helft en komen we tot de conclusie dat we moeten blijven voetballen. We moeten elkaar in durven spelen en strakker inspelen. Ook moeten we zonder bal meer doen en niet blijven toekijken. We besluiten om met 3 verdedigers te blijven voetballen en zo toch druk te kunnen houden op de tegenstander. In de tweede helft voetballen we een stuk beter en ook met een man minder kunnen we de bal goed in de ploeg houden. We worden sterker in de wedstrijd en krijgen nu ook kansen op de 1-1. Ronald breekt op rechts door en oog in oog met de keeper schiet hij de bal naast. We worden steeds sterker en Ruurlo word terug gedrongen. Dan krijgen we 15 min voor tijd een vrije trap net buiten de 16. Kayne gaat achter de bal staan en schiet de bal keurig over de muur in het doel. 1-1 met nog een kwartier te spelen en we voelen dat we ook nog voor de drie punten kunnen gaan. Na onze goal lijkt ook Ruurlo weer wakker te worden en gaan ze beter voetballen en feller de duels aan. Ze zetten meer druk op ons maar verdedigend staan we goed. Niet veel later word Ronald diep gestuurd na een diepe pass van Thomas. Deze keer is de kans wel aan hem besteed en beheerst maakt hij er 1-2 van.

Een heerlijk gevoel om met 10 man op voorsprong te komen. In de laatste minuut krijgen we nog een penalty na een handsbal van Ruurlo. Deze word door Jesse prima binnengeschoten en niet veel later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en winnen we met 1-3. Na een helft met 10 man te hebben gespeeld een prima resultaat. We hebben hard gewerkt voor deze 3 punten en we gaan met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd tegen NEO J017-1.

Opstelling: Quinten, Tom(Joel), Thomas, Alaattin, Justin, Jesse, Lorenzo(Joeri), Ruben(Chino), Yusuf, Mattheus(Ronald), Kayne