Ruurlo B1 – Victoria ’28 B1

Vrijdag, 29 januari, 2016

De winterstop zit er alweer op voor de B1. Na een oefenwedstrijd tegen Achilles’12 B1 en twee weken trainen staat de eerste wedstrijd van de competitie alweer op het programma. De tegenstander van afgelopen zaterdag was Ruurlo B1. De eerste wedstrijd tussen de beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het verschil op de ranglijst bedraagt voor de wedstrijd 1 punt. Het is voor ons heel belangrijk om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Vandaag missen we wel een aantal spelers. Zo zijn Junior, Don, Ronald en Benjamin vandaag niet aanwezig. Gelukkig kregen we hulp van Lukas en Lorenzo. Jongens bedankt voor het meespelen.

Om 15:00 uur trappen we af en we beginnen niet goed aan de wedstrijd. Ruurlo heeft het initiatief en combineert makkelijk door onze verdediging. Na 15 min komt Ruurlo op een verdiende voorsprong na een paar fouten in de opbouw komt de bal terecht bij de spits van Ruurlo die hem beheerst binnen schiet. Na deze goal lijkt het wel of we wakker schrikken. We gaan beter voetballen en worden ook feller in de duels. Dit leid in de 20 min tot de 1-1. Een corner van Jesse word door Joris goed tegendraads ingekopt. Na deze goal gaan we door en krijgen we een grote kans via Ali maar helaas stuit hij op de keeper van Ruurlo. Net voor rust krijgt Ruurlo een paar goede kansen maar gelukkig voor ons benutten ze deze niet.

In de rust is het stil in de kleedkamer. Het besef dat we deze wedstrijd moeten winnen begint langzaam bij iedereen binnen te komen. En zo beginnen we ook aan de tweede helft. We zetten goed druk en zijn aan de bal beter als in de eerste helft. We hebben veel balbezit en langzaam beginnen we ook kansen te creëren. De grootste kans is voor Lukas die vrij word gespeeld door Ali en oog in oog met de keeper de bal tegen hem opschiet. We blijven drukken maar hebben moeite om de kansen goed uit te spelen. Aan het eind van de wedstrijd krijgt Jesse nog een schietkans maar helaas is ook dit een prooi voor de keeper. Niet lang daarna fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en eindigen we op 1-1.

Na de wedstrijd balen we van het gelijke spel. De 3 punten zaten er vandaag in maar die hebben we helaas niet gepakt. Volgende week komt JVC Dedemsvaart B1 bij ons op bezoek en zullen we goed voor de dag moeten komen willen we een resultaat halen.

Opstelling:
Nihal, Marc, Alaattin , Sander(Ruben), Joris, Kayne(Lorenzo) , Dante, Jesse, Ali , Lukas, Joel (Mattheus)