Ruime zege voor Dedemsvaart tegen Victoria´28

Zondag, 23 maart, 2014

Dedemsvaart heeft vanmiddag goede zaken gedaan door tegen laagvlieger Victoria’28 een ruime zege te boeken. Het duel werd gespeeld op het kunstgras van de Boekweit, omdat het hoofdveld geteisterd werd door een flinke hagelbui. Scheidsrechter Brouwer besliste uiteindelijk om te spelen op de kunstmat. Grote man aan de kant van Dedemsvaart was Dilan van Bree die drie doelpunten maakte. Verder speelde zijn maatje Patrick Pater een puike partij als linksback.

Door schorsingen van Knol en Hulst was Patrick Wijsman genoodzaakt om enkele wijzigingen aan te brengen in de opstelling. Voor het geschorste duo speelden Vos en Wierenga. Daarnaast was ook Rick Peters weer beschikbaar en hij nam de plaats in van Mathijs van Duren.

Al in de derde minuut kreeg Dedemsvaart een aardige mogelijkheid om de score te openen. Shakki Mohamed glipte aan de rechterkant langs zijn directe bewaker en schoot venijnig op doel. Zijn poging kon ternauwernood gepakt worden door doelman Jonkers van de ploeg uit Enschede. Victoria probeerde het voornamelijk met afstandsschoten in de beginfase, maar pogingen van Felhane en Gerritsen werden onschadelijk gemaakt door Wiebe Zinger.

Halverwege de eerste helft kwam Dedemsvaart op voorsprong. Patrick Pater onderschepte een diepe bal en gaf de bal mee in de loop van Dilan van Bree. Van Bree omspeelde doelman Jonkers en kon zodoende simpeltjes binnenschieten. Na de openingstreffer had Dedemsvaart even een mindere fase. Victoria rook haar kansen en het was aan Ruben Klinkenberg te danken dat de gelijkmaker niet viel. Een misverstand tussen Van der Bent en Zinger bood Felhane een niet te missen kans. Met een ultieme sliding voorkwam hij de 1-1.

Op slag van rust breidde Dedemsvaart de voorsprong uit. Dilan van Bree werd vrijgespeeld en met een schitterende stift liet hij doelman Jonkers compleet kansloos. Een heerlijk moment voor Dedemsvaart om vlak voor het rustsignaal voor de tweede maal toe te slaan.

Ondanks de 2-0 voorsprong kwam Dedemsvaart niet goed uit de kleedkamer. Victoria drong in de openingsfase aan en de thuisploeg had geluk dat Jeroen Germeraad de 2-1 niet binnen kopte. Zijn inzet kwam op het houtwerk. Aan de andere kant raakte ook Dedemsvaart even later het houtwerk. Een snelle counter kwam via Vos bij Van Bree die ditmaal net niet succesvol was.

Een kwartier voor tijd besliste Van Bree het duel definitief. Ditmaal werd Van Bree de diepte ingestuurd door Kevin Roozendal en wederom maakte hij geen fout alleen voor doelman Jonkers. Na de derde tegentreffer lieten de gasten uit Enschede het enigszins lopen en Dedemsvaart profiteerde daar tweemaal van. Eerst pikte Patrick Vos zijn gebruikelijke doelpuntje mee na een prima assist van Mohamed. Het slotakkoord was er voor Joram Tupamahu, die zijn invalbeurt bekroonde met een schitterend doelpunt in blessuretijd. Met een gevoelige stift maakte hij van de doelman een figurant en dat betekende de 5-0.

Bron: SV Dedemsvaart