Onterecht verlies voor Victoria ’28 E4

Zondag, 26 oktober, 2014

Een beetje zenuwachtig waren de jongens wel, want op deze vroege zaterdagmorgen zou een uitwedstrijd gespeeld gaan worden tegen een van de koplopers. Victoria '28 E4 tegen Vogido E8, die hun laatste wedstrijd met 30-0 hadden gewonnen!

Toch speelden ze, ondanks de zenuwen, goed en hadden ze zelfs overwicht op de wedstrijd, helaas scoorde Vogido d.m.v. een doorgebroken speler, het was 0-1.  De spelers lieten het er niet bij zitten en zetten zich volop in, door mooi te combineren werden ze knap gevaarlijk. In de rust sprak de trainer: ” ik baal van de 0-1, maar wat ben ik trots op jullie! Wat spelen jullie goed samen en wat werden er mooie acties gemaakt!”

Dat hielp, want na de rust stonden ze nog steeds fier overeind en waren ze vastbesloten er iets van te maken.Dat lukte; er werd gescoord! De stand was nu 1-1. Er kon nog van alles gebeuren. En ja hoor, ze kwamen oog in oog met de keeper, die de bal niet klemvast had, waardoor deze terugstuitte op de grond, en alsnog zo ingetikt kon worden. Goal!!!!  He? Pardon? Wat gebeurt er nou? De scheidsrechter keurt het doelpunt af? Teleurstelling alom en onbegrip, een belangrijk moment in de wedstrijd, ze konden zomaar voor staan,maar de spelers lieten het er wederom niet bij zitten  en toonden doorzettingsvermogen. Ze kwamen er dicht bij, er waren kansen genoeg voor de goal, helaas leken ze er maar niet in te willen, deze ochtend. Bovendien werd sterk verdedigd door de grotendeels tweedejaarsspelers van Vogido, onze jongere, eerstejaars en kleinere aanvallers hadden moeite om er door te komen. Wat een pech! jammer genoeg maakte Vogido op het eind de 1-2.

Een eindstand waar je je niet voor hoeft te schamen (het voelde als gelijkspel) ware het niet dat het gevoel overheerste dat het net zo gemakkelijk andersom had kunnen zijn.