MVV’29 wint in laatste minuut van Victoria ’28

Woensdag, 27 januari, 2016

Harbrinkhoek: Afgelopen zondag, 27 januari 2016, werd na de winterstop de competitie voor het eerste elftal van MVV'29 weer opgepakt tegen Victoria '28. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Enschede werd gewonnen. Dit was tevens de laatste keer dat Victoria een nederlaag onderging dit seizoen. Het beloofde dus geen gemakkelijke opgave te worden op het Frielinkpark.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld. In een wat rommelige eerste helft was Victoria de betere ploeg. MVV had moeite om elkaar te vinden en hanteerde hierdoor te veel de lange bal. Hierdoor kwam het niet tot goed voetbal. De beste kansen waren dan ook voor Victoria. De grootste kans kwam vanuit een steekpass door het centrum in de voeten van de spits. Deze schoot goed richting de lange hoek maar doelman Tom Kienhuis wist deze met een uiterste strekking te pareren. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon even rommelig als de eerste, maar MVV pakte daarna het voetbal steeds beter op. Een voordeel was ook dat Victoria twee keer gedwongen moest wisselen vanwege blessures. MVV kreeg steeds meer grip op de goed spelende middenvelders van Victoria en had via de zijkanten meer dreiging door met name het invallen van Niek Busscher. Dit resulteerde in een paar goede kansen maar leverden geen doelpunten op. De wedstrijd was bijna ten einde toen MVV  nog een vrije trap kreeg aan de zijkant van de zestien meter. Deze werd goed ingebracht waarna Koen Lesker de bal precies genoeg aanraakte zodat deze binnenkantpaal binnenviel; 1-0. Hierna was de wedstrijd al snel gespeeld en volgde het eindsignaal.

Op basis van het spelbeeld hadden beide ploegen een punt verdiend maar MVV had deze middag  iets meer geluk.

Bron: MVV’29