MVV’29 B1 – Victoria ’28 B1

Dinsdag, 19 april, 2016

Afgelopen zaterdag stond de moeilijke uitwedstrijd tegen MVV’29 B1 op het programma. De eerste wedstrijd tegen MVV wonnen we thuis met 2-1. We wisten dat het geen makkelijke middag zou worden. De verschillen in onze competitie zijn klein met nog 4 wedstrijden te gaan zijn we nog steeds niet veilig. We hebben een voorsprong van 4 punten op de nacompetitie plek waar nu nog Ruurlo staat.

Om de spanning voor de wedstrijd tegen MVV nog iets meer op te voeren kregen we al snel het bericht dat Ruurlo hun wedstrijd tegen Tubanters had gewonnen. Dit zou betekenen dat de voorsprong nog maar 1 punt zou zijn. We wisten dus dat we vol voor de drie punten moeten gaan om de voorsprong weer te vergroten.

Om half 2 beginnen we aan de wedstrijd. Er staat een behoorlijke wind wat het voetballen toch moeilijk maakt. De eerste 20 minuten is het vooral zoeken voor beide teams. We creëren weinig kansen maar geven gelukkig ook niks weg. Na 20 minuten komen we wat meer op de helft van de tegenstander te voetballen en krijgen we ook onze eerste mogelijkheden. Na een goede actie over de rechterkant krijgt Joel een schietkans maar deze gaat helaas voorlangs. Niet veel later krijgt Jesse een kans maar hij raakt de bal niet goed waardoor deze makkelijk te pakken is voor de keeper. Verdedigend hebben we de wedstrijd goed in de hand. De nummer 9 van MVV is hun gevaarlijkste speler maar Sander en Marc hebben hem goed onder controle. We krijgen nog een aantal corners en aanvallen waarbij de eind pass niet goed is. Net voor rust krijgt MVV de grootste kans van de wedstrijd. Nihal komt te vroeg uit waardoor de nummer 9 van MVV de bal over hem heen stift. Gelukkig voor ons valt de bal net naast de goal. Daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust wordt er aangegeven dat we meer rust in ons spel moeten hebben. We zoeken te gehaast naar de oplossing vooruit en geven daardoor veel de bal aan de tegenstander. In de tweede helft spelen we tegen de wind in dus we moeten proberen om de bal laag te houden. Het geloof is er dat we deze wedstrijd kunnen winnen en zo beginnen we ook aan de tweede helft. We nemen vanaf het begin meer initiatief en drukken MVV terug op hun eigen helft. We komen steeds dichterbij het doel maar de goal blijft nog steeds uit. Maar dan rond de 65 minuut krijgen we een vrije bal. Jesse plaatst de bal achter de verdediging. Junior net ingevallen neemt hem in een keer uit de lucht en hij vliegt binnen bij de tweede paal. We staan 1-0 voor en dat is zeker verdient. Niet veel later krijgt Don een schotkans die net over het doel vliegt. MVV moet nu komen en via een goede aanval schiet de rechtsbuiten de bal op de lat. Dit is een waarschuwing voor ons en we gaan weer geconcentreerder spelen en creëren een drietal grote kansen.

Na een lange pass kan Ronald alleen op de keeper af. Hij kiest ervoor om snel met links te schieten. Helaas gaat de poging recht op de keeper af. De tweede mogelijkheid is voor Junior hij komt goed langs zijn tegenstander maar stuit wederom op de keeper. De andere mogelijkheid is voor Dante die na een vrije bal een teenlengte te kort komt om de bal binnen te schieten. De wedstrijd loopt op zijn einde maar toch krijgt MVV nog een kans. Een hoge bal wordt de 16 ingepompt. Alaattin probeert de bal met de hak weg te werken maar deze vliegt richting onze eigen goal. Nihal reageert gelukkig snel en slaat de bal uit de hoek weg. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en hebben we 3 hele belangrijke punten. Volgende week spelen we uit tegen Vogido B1 om 15:00 uur ook deze wedstrijd zullen we moeten winnen om van de laatste nacompetitie plaats weg te blijven.

Opstelling:

Nihal, Marc, Kayne, Sander, Alaattin, Joel, Jesse, Dante, Ruben(Junior), Don, Mattheus(Ronald) Joris