Monsterzege voor Victoria ’28 E1

Dinsdag, 15 maart, 2016

Met een team op volle sterkte trad Victoria ’28 E1 vandaag (zaterdag 12 maart 2016) aan tegen Sportlust Glanerbrug E1. Het was de nummer 2 (op doelsaldo) tegen de nummer laatst. In de wetenschap dat Sportlust nog geen punt had gehaald, moest dit toch te doen zijn voor de Victorianen.

Dat het uiteindelijk zo gemakkelijk zou gaan had niemand gedacht. Na een werkelijke wervelstorm van Victoria-kant bleef de teller steken op maar liefst 17-0 en is Victoria ’28 nu koploper op basis van doelsaldo. Om nu iedere opvallende situatie te gaan beschrijven in dit verslag is wat te veel van het goede. Dat zou immers een immens verslag opleveren, daarnaast moet ik eerlijk zeggen dat ik niet alles precies heb onthouden. Daarom een korte samenvatting.

Victoria ’28 E1 ging zelfverzekerd het veld in. Afgelopen dinsdag had het niet echt overtuigd maar wel gewonnen van Vogido. Op de vrijdagtraining werden de dingen die toen minder goed gingen getraind. Vanaf minuut één was het krachtsverschil tussen beide ploegen groot. Individueel waren de spelers beter, maar ook als team speelden de spelers geconcentreerd en goed. Afspraken die we hadden gemaakt werden goed uitgevoerd, zoals het speelveld rondom de bal klein maken bij balbezit van de tegenstander. Ook het op zoek gaan naar vrije spelers aan de kant waar het niet druk is, ging behoorlijk goed. Zowel de eerste als de tweede helft werd dit volgehouden. Natuurlijk kun je het spelers niet kwalijk nemen als ze een keer wat egoïstisch zijn en zelf een doelpunt proberen te maken. Binnen het teamspel was er genoeg om van te genieten. Leuke passeeracties, mooie kapbewegingen, goed wegdraaien en natuurlijk doelpunten.

Bij rust was de stand 9-0. Na rust kwamen er nog 8 bij. Keeper Niels kon mooi oefenen op het keepen voor het doel en het ‘neerzetten’ van de verdediging. Ondertussen moest hij de concentratie bewaren en die ene bal die ging komen te stoppen. Dit deed Niels heel goed, waardoor hij zijn goal schoon hield. Nog een opvallend feitje; iedere veldspeler wist tot scoren te komen, dit komt doordat de spelers elkaar dat gunnen. Daaraan is dan ook te zien dat deze jongens een hecht team vormen samen, geweldig om te zien! Tot slot nog een compliment voor Sportlust Glanerbrug. Ondanks de kansloze ochtend bleven de spelers er voor gaan en werd er sportief gevoetbald.

Doelpunten

1-0 Ben 10-0 David
2-0 Ben 11-0 David
3-0 Luuk 12-0 ??
4-0 Ainesh 13-0 Jamy
5-0 Luuk 14-0 Luuk
6-0 Ben 15-0 Jamy
7-0 Ben 16-0 Kevin
8-0 Harun 17-0 Ben
9-0 Jochem

Penaltyklassement

Ainesh : 1
Ben : 3 (+1)
David : 2 (+1)
Harun : 2 (+1)
Jamy : 2 (+1)
Jochem : 2 (+1)
Kevin : 2 (+1)
Luuk : 3 (+1)
Niels : 2 (+1)