Mickeal Stuut weer terug op oude nest

Woensdag, 8 juni, 2016

Aanvaller Mickeal Stuut voetbalt aankomend seizoen weer voor Victoria '28. Stuut die in de jeugd speelde voor Achilles'12, HVV Tubantia en Victoria '28. Vervolgens debuteerde hij als 16 jarige (toen als 1e jaars A1 speler) in het eerste elftal van Victoria '28.

Na een uitstekend eerste seizoen in de 2e klasse met Victoria ’28, maakte hij de overstap naar Glanerbrug. Hierna een overgang naar Suryoye waar hij kampioen mee werd en vervolgens vertrok hij naar de 1e klasser HVV Tubantia.
En nu dus weer terug op het oude nest. “Ik wilde een stapje terug doen qua voetbal. Twee keer trainen is voor mij op dit moment voldoende en ik wilde weer dichter bij huis voetballen. Dit betekent absoluut niet dat ik deze overstap niet serieus neem. Ambitie is om toch te promoveren dit jaar!”

“Ik ken de trainer (Remco van der Weide), want we hebben samen nog gevoetbald. We hielden al die jaren contact en ik wist dat hij ooit nog een keer met me wilde samenwerken. Er spelen op dit moment nog een aantal jongens uit de tijd dat we promoveerden naar de 2e klasse, zoals Jeroen Germeraad, Nick ten Cate, Andy Sterken, Rick Meijer en Maurice Nuis, en het voelt dus als thuiskomen” aldus Stuut.

Volgens trainer Remco van der Weide komt er een speler van de buitencategorie die opgegroeid is bij Victoria ’28 in de jeugd en later met het 1e meerdere keren kampioen is geworden. “De laatste jaren heeft hij op hoog amateur niveau gespeeld en heeft zich daar bewezen. Met zijn ervaring op een hoger niveau, dat gekoppeld aan zijn snelheid, traptechniek en doelpunten ben ik als trainer erg blij dat Mickeal terug is bij de club waar hij hoort!” aldus van der Weide.

Ook Arjan Smoors van voetbalzaken is content met de komst van Mickeal; “We zochten een ervaren speler die weet hoe het is om op hoog niveau te spelen en die een meerwaarde kan zijn voor het eerste elftal. Mickeal past uiteraard in dat plaatje. Zijn scorend vermogen, snelheid en de mogelijkheid om full pressie en op de counter te spelen was wat we zochten. Dat hij ook nog eens een Victoriaan is en graag wilde terugkomen op het oude nest is natuurlijk meegenomen.”