Kom voetballen!

Donderdag, 3 juni, 2021

Iedere zondagochtend is er een voetbalschool bij voetbalvereniging Victoria ’28 op Ontmoetingspark Enschede Zuid. Jongeren van 12-17 jaar kunnen gratis meedoen. Martin Bennink: “Ik droom al heel lang van een soort voetbalschool. Toen de gemeente ons vroeg om activiteiten voor jongeren te bedenken, heb ik die kans met twee handen aangegrepen.”

Martijn Koop, ontmoetingsclustermanager Enschede Zuid: “De gemeente maakt zich zorgen over jongeren van 12-17 jaar. Die zijn tijdens deze coronacrisis extra kwetsbaar. Er is budget vrij gemaakt om activiteiten voor die jongeren te organiseren onder de naam #Hardgaan053. Daar doen wij graag aan mee. Victoria ’28 wil graag een rol spelen in de wijk. Meer doen dan alleen voetbaltraining geven. Als Ontmoetingspark willen we iedereen verbinden en een veilige plek geven. We vinden het belangrijk dat jongeren hun huis uit komen en andere mensen ontmoeten. En natuurlijk dat ze bewegen en niet alleen achter hun Xbox zitten.”

V.I.C.T.O.

De voetbalschool heet V.I.C.T.O.: Voetbal, Inzicht, Communicatie, Talent en Ontwikkeling. Martin: “Wij geven bij de voetbalschool natuurlijk voetbaltraining. We oefenen vooral met voetbaltechniek. Deelnemers kunnen dus beter worden in wat ze al kunnen. Maar ook voor jongeren, die nog niet voetballen is het leuk. Die krijgen zo een goede basistraining.” Het gaat bij VICTO niet alleen om voetbal. “We willen vooral een plek zijn waar jongeren zich welkom en veilig voelen.  We willen de jongeren helpen bij hun ontwikkeling. Bij het vinden van hun talent, want elk talent telt. En we willen ze helpen om zich op sociaal gebied zo goed mogelijk te ontwikkelen. We gaan veel aandacht besteden aan normen en waarden. Dat vind ik erg belangrijk,” legt Martin enthousiast uit.

Wat de VICTO extra bijzonder maakt, is een camerasysteem waarmee de trainingen opgenomen gaan worden. Martin: “Kinderen vinden het prachtig als ze iets echt kunnen zien. Door de training op te nemen, kunnen we na afloop terugkijken en bijzondere dingen eruit halen.” 

Martijn vult aan: “We gaan de camera’s ook voor het sociale gedrag gebruiken. Er zijn al veel verenigingen die zo’n camerasysteem gebruiken. De meesten gebruiken het alleen voor de mooie vormen. Die zetten ze dan op Facebook om aan iedereen te laten zien. Maar ze missen dan dat op de achtergrond twee kinderen te zien zijn, die andere kinderen aan het pesten zijn. Dat is ontzettend jammer. Zo geven ze eigenlijk het verkeerde voorbeeld. Als trainer kun je tijdens een training nu eenmaal niet alles zien, maar nu wel. Zo worden de jongeren niet alleen voetbaltechnisch rijker, maar ook socialer en meer maatschappelijk betrokken.” 

Kom je ook voetballen?

Iedere zondag mag iedereen van 12-17 jaar (zowel leden als niet-leden) gratis meedoen. Van 10.30-11.45 uur is het eerste blok voor jongeren van 12-14 jaar. Van 11.30-12.45 uur is het tweede blok voor jongeren van 15-17 jaar. 

Vooraf aanmelden is verplicht! Stuur een mail naar info@victoria28.nl. Doe je dat voor zaterdag 17u dan kun je de zondag daarna gelijk meedoen. Maar let op! Je krijgt een bevestiging  van je aanmelding  met de tijd waarop je mag komen. Kijk voor meer informatie op www.hardgaan053.nl.

Bron: OmDeHoekGekeken Mei-2021