JVC Dedemsvaart B1 – Victoria ’28 B1

Maandag, 28 september, 2015

Op zaterdag 19 september moesten we een uitwedstrijd spelen tegen JVC Dedemsvaart B1. Na twee gelijke spelen was het hoog tijd dat we met 3 punten naar huis zouden gaan. Na een lange autorit kwamen we om half 12 aan op het sportcomplex van Dedemsvaart. Na een warming up begonnen we om half 1 aan de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd leek het wel of we nog niet helemaal bij de les waren. Dedemsvaart begon goed aan de wedstrijd en begon al snel met het creëren van kansen die gelukkig voor ons nog niet werden benut. Na 10 minuten gaat het dan toch mis. We leiden slordig balverlies en de tegenstander profiteert hier optimaal van en zo staan we 1-0 achter. Niet veel later word het zelfs 2-0 voor Dedemsvaart. Het dreigt een zware middag voor ons te worden. We hebben totaal geen antwoord op de buitenspeler van Dedemsvaart die tot aan dat moment alle vrijheid heeft. Toch gaan we na de 2-0 iets beter spelen en zetten we meer druk vooruit. Na een diepe bal van achteruit gaat Ali goed door en komt hij tussen de verdediger en de keeper aan de bal. Hij is net voor de keeper bij de bal en word in de 16 onderuit gehaald. De keeper krijgt hiervoor de gele kaart en wij krijgen een penalty. Deze penalty wordt door Don goed benut en zo komen we terug in de wedstrijd 2-1. Een paar minuten later komen we zelfs op 2-2. Een lange bal van achteruit word goed beoordeeld door Junior en hij zorgt voor de 2-2. We zijn weer terug in de wedstrijd en krijgen nu zelfs een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een corner van Junior komt goed voor de goal en Joris, Joel en Jesse hebben een kans om deze bal in het doel te schieten. Maar helaas voor ons schieten we tegen de keeper en een aantal verdedigers op. Nog geen minuut later gaat het mis de rechtsbuiten van Dedemsvaart breekt weer door en maakt de 3-2. Hierdoor gaan bij ons de koppies omlaag en de tegenstander kan nog voor rust uitlopen tot 6-2.

In de rust proberen we nog een plan te maken om terug in de wedstrijd te komen. We spreken af om de nummer 10 van de tegenstander korter te dekken. Ook moeten we de rechtsbuiten van Dedemsvaart uit het spel halen. In de eerste 10 minuten lijkt het nog te gaan we spelen goed mee met de tegenstander. En we zitten er goed kort op waardoor de tegenstander niet meer in hun spel komt. Na 10 minuten gaat het toch weer mis en maakt Dedemsvaart de 7-2. Hierna is het wel gedaan met onze weerstand we maken nog een doelpunt via Alaattin maar verder komen we niet. De wedstrijd eindigt dan ook in 11-3. We zijn vandaag met de neus op de feiten gedrukt door een goed spelende ploeg als Dedemsvaart. We moeten echt meer als team gaan voetballen. Ook moeten we voorkomen dat we de bal te gemakkelijk weggeven aan een tegenstander. Volgende week spelen we thuis tegen de Tukkers B1. Een mooie wedstrijd om ons te revancheren voor de wedstrijd van vandaag.

Opstelling: Nihal, Ruben(Kayne), Mark, Dante, Thijs(Ronald), Joel, Jesse(Mattheus), Joris(Alaattin), Junior, Don, Ali