JO9-4 is kampioen!

Maandag, 18 december, 2017

Nee, de KNVB publiceert geen standen van de competities in deze leeftijdsklasse maar toch zijn we kampioen. Op de voetbal.nl app kun je statistieken bekijken en daarin worden per team de winstcijfers bekendgemaakt, in procenten. We hebben geen inzage in het doelsaldo. Bij de start van de competitie ben je daar nog niet mee bezig, maar als er meer teams aan de zegekar worden geknoopt, word je toch zo langzamerhand nieuwsgierig. En zo komt het dat je na 6 wedstrijdrondes een verschil ziet aftekenen in de competitie.

Er zijn een paar teams die nog maar pas bij elkaar zijn en die verliezen echt alles. Er zijn ook een handvol teams waar de een net wat meer wint dan de ander, maar elk van die teams heeft wel een of meer verliespartijen. Dan blijven Vogido JO9-9, Sparta JO9-10 en Victoria JO9-4 over met elk 100% winst. Ineens wordt het spannend.

Op 11 november spelen we tegen Vogido. Een zinderende wedstrijd waarin goed spel wordt afgewisseld met fases waar we de koppies er niet helemaal bij hebben. We komen 3 doelpunten voor te staan en die voorsprong wordt aan het begin van de tweede helft binnen een paar minuten weggepoetst door Vogido. Uiteindelijk gaat de wedstrijd gelijk op en dat resulteert in ons eerste gelijkspel: 8-8. En dat maakt Sparta koploper omdat zij dat weekend wel weten te winnen.

Op 25 november spelen we tegen Sparta JO9-9, we hebben twee teams van Sparta in onze competitie. De eerste echt koude wedstrijd maar we winnen zonder in de problemen te raken. Het belangrijkste moment van die ochtend: op het veld naast ons speelt de mede kampioenskandidaat Sparta JO9-10 en assistent-trainer Arjan heeft stiekem meegekeken: “Goede lijnkeeper, maar voor de rest kunnen we ze qua veldspel wel aan”. Spannend!

En dan zijn er nog twee competitierondes te spelen. Op 2 december spelen wij thuis tegen de meisjes van BWO en wij zijn duidelijk een maatje te groot. Waar wij mannen met Koeman-schoten hebben, doen de meisjes hun best om niet over de bal te struikelen en ze spelen uiteindelijk tikkertje in het veld: 23-0. Op die ochtend spelen de kampioen concurrenten van Vogido en Sparta tegen elkaar. De statistieken leren ons dat Vogido gewonnen heeft van Sparta. Dus Sparta heeft een partij verloren en Vogido en wijzelf hebben eenmaal gelijkgespeeld. We zijn gedeeld eerste en Sparta is naar plek 2 verwezen.

In de laatste speelronde op 9 december staat Vogido ingepland tegen het meisjesteam van Almelo terwijl wij de uitwedstrijd moeten spelen tegen Sparta JO9-10, de kampioenswedstrijd! We weten dat Vogido geen averij gaat oplopen dus móeten we winnen om gedeeld kampioen te worden.

En dan ligt er sneeuw op 9 december en worden de wedstrijden afgelast. We weten dat er op 16 december in principe nog competitiewedstrijden worden gespeeld en we weten ook dat zowel wijzelf als Sparta dan niet meer staan ingeroosterd. Maar er komt geen inhaalwedstrijd.

En dat betekent dat we kampioen zijn! Dat hebben we afgelopen zaterdag gevierd bij Avontura met veel ouders, broertjes en zusjes. Oorkondes, medailles een grote bokaal werden uitgereikt en natuurlijk werd er friet gegeten!

Het was een goed seizoen waar me met veel plezier en trots op terugkijken.

Na de winterstop nemen we afscheid van topspits Kerem, hij gaat naar een ander team omdat hij de enige van geboortejaar 2009 is. De andere spelers zijn allemaal van 2010 en zullen na de winterstop in de tweede klasse JO8 gaan spelen.

Op de foto knielend: Kerem, Bo en Thijn. Staand: Tristan, Jorrit, Ivo, Finn, Boaz en Tyler.
Achterste rij: trainers/leiders Arjan en Frank.