JO8 en JO9 naar FC Twente – Sparta

Maandag, 5 maart, 2018

Op uitnodiging van Pure Energie konden we op zondag 18 februari met 57 spelers van JO8 en JO9 inclusief veel ouders/begeleiders naar de wedstrijd FC Twente tegen Sparta. Pure Energie had ons daartoe 100 kaarten beschikbaar gesteld.

De kinderen waren warm ingepakt met (Twente)sjaals om en mutsen op, de jaszakken zaten volgepropt met snoep. Het zonnetje scheen aangenaam over ons deel van de tribune. Een aantal kinderen was al eerder in de Grolsch Veste geweest, maar voor velen was het de eerste keer bij een wedstrijd van FC Twente. En dat maakt het wel extra spannend natuurlijk.

Lange tijd viel er niet al te veel te beleven tijdens de wedstrijd, de overdrijvende luchtballon was lange tijd de meest opwindende gebeurtenis. Toch hadden de kinderen zeker aandacht voor de wedstrijd en een niet gegeven penalty na hands in het strafschopgebied van Sparta werd met veel verontwaardiging en onbegrip van commentaar voorzien.

Tot overmaat van ramp kwam Sparta op voorsprong. Toch kwam FC Twente nog op gelijke hoogte en de spannende slotfase met een knal op de lat zorgde ervoor dat de kinderen na veel ‘ooohs en aaahs’ en flink onder de indruk weer naar huis konden.

Al met al was het een onvergetelijke middag. Pure Energie, bedankt!