Het jaar 2021, al met al toch hoop….

Vrijdag, 24 december, 2021

We zitten alweer in de donkere dagen voor Kerst, nog even en de dagen worden weer langer. Het lijkt nog maar kortgeleden dat we weer alles mochten doen, volop sporten, winkelen, op vakantie gaan, een normaal leven leiden. Maar ook dit jaar verstoort Corona ons normale leven met de bijbehorende activiteiten. Het is vreselijk dat we niet kunnen sporten en het is dit keer vooral de jeugd die wordt getroffen.

Door de lockdown komt onze eigen sneltrein weer tot stilstand. De race om op tijd allemaal een boosterprik te krijgen is begonnen. Het jaar eindigt zo echt in mineur zeker als er ook nog geliefden of bekenden overlijden in deze periode.

Maar……..

Maar we blijven zoveel als mogelijk optimistisch en we zoeken met elkaar naar de mooie dingen in het afgelopen jaar en de vooruitzichten naar het nieuwe jaar. Onze vereniging -waar we nu echt kunnen sporten van 4 tot 90 jaar, we elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen- groeide in het afgelopen jaar naar ruim 750 leden. Niet alleen de groei maar ook de ontwikkeling van de vereniging zet door. Natuurlijk kunnen we altijd alle hulp gebruiken maar we hebben de basisstructuur nu goed en stabiel staan. Hier kunnen we met zijn allen trots op zijn en dit zorgt echt voor kwaliteit in de vereniging. 

We kunnen op een professionele manier sporten en trainen met goede materialen. We kunnen de kinderen op ons park die deelnemen aan thuis@ en andere activiteiten een veilige plaats en opvang bieden. Hier zijn we trots op want we zien dit als een belangrijke taak op ons park, waar we open willen staan voor iedereen in Enschede Zuid. We kunnen jongere en oudere wijkbewoners onderwijs bieden en zo nodig begeleiden naar werk. De samenwerking met FC Twente via de academie FC Twente/Heracles is goed van de grond gekomen; de eerste spelers en trainers van onze vereniging zijn aangehaakt.

Ontwikkelingen

Eind oktober heeft de gemeenteraad van Enschede ingestemd met onze nieuwbouwplannen. Ruim 4,2 miljoen euro is er beschikbaar gesteld om een compleet nieuw gebouw met kleedkamers, zalen en ruimtes te kunnen bouwen met op de eerste verdieping een grote kantineruimte.  Het gebouw ontwikkelen we samen met onze clusterpartners  FC Suryoye/ FC Aramea en de gemeente Enschede die eigenaar wordt. Samen hebben we voldoende leden en groeimogelijkheden om een goede duurzame positie voor Enschede Zuid te kunnen innemen.

We kijken er naar uit om nieuwe samenwerkingsverbanden te kunnen ontwikkelen zoals met FC Noaber voor de maatschappelijke diensttijd voor jongeren of zoals voor de ouderen uit Enschede Zuid om een huiskamer te bieden. Of om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere sportverenigingen en bewegingsgroepen en gezamenlijk de mogelijkheden voor een sporthal in beeld te brengen. En om samen te werken met fysiotherapeuten in een steunpunt op het complex.

Hoop

Al met al toch hoop, 
hoop op de fase waarin we weer uit de pandemie gaan komen en lekker kunnen voetballen, 
hoop op een goede gezondheid voor ons allen, 
hoop dat we samen met alle betrokken partijen onze nieuwbouw weten te realiseren, 
hoop op de positieve uitwerking van onze plannen en samenwerkingsverbanden,
hoop op een normaal jaar voor al onze leden.

Ik wens u allen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 toe waarin we elkaar weer vaak zullen zien!

Gerard Tenniglo
Voorzitter Victoria’28