‘Het is eigenlijk al een meevaller dat we niet direct zijn gedegradeerd’

Woensdag, 7 mei, 2014

Huis aan Huis Enschede 07 mei 2014 - Enschede - Na drie wedstrijden stond Victoria nog op een keurige vijfde plek, maar in december was de club van trainer Michael Dikken al gezakt naar de tiende plek. Dat was net boven de degradatiestreep. Nu, met nog één wedstrijd te gaan, is Victoria de nummer elf van de derde klasse A en dreigt de nacompetitie én degradatie naar de vierde klasse.

Dikken heeft er alle vertrouwen in dat het nog goed komt. Hoe het programma van de nacompetitie eruit ziet? De trainer weet het niet. Hij heeft zich er niet in verdiept. ’’Het wordt heel spannend. Vier ploegen kunnen nog nacompetitie spelen. Ik heb al eerder gezegd dat het op de laatste wedstrijd aan zou komen.
Ik denk dat we erin blijven. Als wij gewoon winnen van DSVD en De Tubanters wint van Juventa, dan zijn we veilig.’’
Dikken hoopt dus op de hulp van stadgenoot De Tubanters. Niet zo verwonderlijk, want De Tubanters gaat aan kop in de derde periode en kan die titel in de laatste wedstrijd, thuis tegen Juventa, binnenhalen. Dan gaat De Tubanters de nacompetitie voor promotie in én hoeft Victoria de nacompetitie voor degradatie niet in. Als het ten minste van DSVD wint. DSVD daarentegen heeft ook nog kans op de laatste periodetitel en zal zich niet zomaar gewonnen geven. EMMS en Berghuizen zijn de andere clubs die nog niet veilig zijn. Juventa heeft 28 punten, EMMS 27, Victoria 26 en Berghuizen 25. Twee van de vier spelen nacompetitie. Borne en Oldenzaal zijn al gedegradeerd. Berghuizen gaat op bezoek bij Dedemsvaart en EMMS speelt uit tegen Borne.

‘DSVD is te verslaan’
Dikken: ’’Het prettigste scenario is dat De Tubanters wint van Juventa. Dat zou mooi zijn. Zelf moeten we zorgen dat we winnen van DSVD. En we spelen thuis, daar hebben we dit seizoen toch een aantal mooie uitslagen neergezet. DSVD is een team dat is te verslaan. Ze zijn fysiek sterk en spelen vaak de lange bal; daar moeten we tegen bestand zijn. Ik denk dat ze beter op normaal gras uit de voeten kunnen dan op kunstgras, terwijl onze manier van spelen beter bij kunstgras past.’’ Voor de goede orde: Victoria speelt op kunstgras.

Meevaller
Zondag verloor Victoria met 3-2 bij KOSC in Ootmarsum. “In de eerste helft hebben we het laten lopen. Die 3-0 bij rust geven we veel te makkelijk weg. Na de rust speelden we opportunistischer en kwamen we nog aardig terug. We moeten zondag gewoon winnen. En als we de nacompetitie in moeten, dan is dat maar zo. Dan hebben we het ook niet verdiend.’’ Victoria – DSVD begint zondag om 14.00 uur. Dikken mist de geschorste Rick Wierink, terwijl Taoufik Felhane met een knieblessure kampt. ’’We hebben wel voetbal in de ploeg, maar we zijn te wisselvallig. Het is eigenlijk al een meevaller dat we niet direct zijn gedegradeerd.’’