Hard bevochten winst Victoria ’28 VR1 tegen Enter Vooruit VR1

Zaterdag, 21 september, 2013

Gisteren speelde VR1 de eerste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Enter vooruit, een oude bekende, namelijk een tegenstander die ook vorig jaar bij ons in de poule speelde. Uitslagen toen: thuis 2-2, uit 2-1.

We begonnen geconcentreerd en fel aan de wedstrijd en dat leverde ons meteen en aantal kansjes op waaronder en afstand schot op de laat van Tessa Reuvers. Maar na 14 minuten werd de bal vanaf de achter lijn door Laura van der Veen chloor gegeven en kon Anne Klootwijk-Lefers de bal in de korte hoek binnen schuiven. Vanaf dit moment werd het even gelijkwaardig en na een half uur maakte Enter vooruit bij de 3de kans hun gelijk maker. Maar toen namen we de wedstrijd toch weer terug in handen en was het vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk en kregen we en hoekschop die niet direct wat opleverde. Maar de afgeslagen bal werd op het middenveld gelijk weer opgepakt en goede pas op Laura, die meteen de laatste man passeerde, zette zichzelf vrij voor de keeper en scoorde de 2-1 wat tevens de ruststand was.

De 2de helft was een lust voor het oog, maar en nachtmerrie voor elke trainer.
Door persoonlijke fouten bij beide teams werd het een slagveld. In de etste minuut moesten we de gelijkmaker al incasseren. Het werd zo rommelig dat even niet meer wisten wat we moesten doen. De bal werd weer ouderwets naar voren geramd i.p.v. het mooie samenspel van de eerste helft. Maar enter deed vrolijk mee met deze speelstijl. Toen kregen we gek genoeg de 10 minuten van hoe je moet scoren.

In de 56ste minuut werd Laura weg gestuurd en scoorde de 3-2, 1 minuut later kreeg Tessa de bal in de voet gespeeld van de keepster waarop ze niet dacht maar uit haalde van 40 meter en de bal belandde net onder de lat in de goal, 4-2. Vanaf de aftrap werd er ff te gretig gejaagd zonder door te hebben wat de tegenstander deed en werd de spits van enter gelanceerd die zo door kon lopen en de 4-3 binnen schoof. Wederom vanaf de aftrap werd de bal verkeerd ingespeeld door ons zelf en kwam de spits van enter goed door jagen en veroverde de bal ze schoof hem af op de buiten speelster die ook zo weer kon doorlopen op onze goal en de 4-4 binnen jaste. Erik en Alex deden toen wat omzettingen om te proberen de rust weer in het veld te krijgen, dit pakte gelukkig goed uit en de rust kwam enigszins weer terug en er werd weer van achter uit op gebouwd met degelijk voetbal, in de 75ste minuut werd wederom Laura goed weg gestuurd en schot de 5-4 binnen maar het bleef spannend tot de 88ste minuut. Gizem kreeg de bal net over het middenveld aangespeeld passeerde 2 tegenstanders ging en 1- 2 tje aan met Laura en liep door de 16 meter in passeerde de laatste speelster en schot de bal in de korte hoek binnen 6-4!

Dames, jullie hebben ondanks de slechte start van de 2de helft de draad weer goed opgepakt en speelde het laatste kwartier weer goed voetbal wat jullie de winst opleverde. Gefeliciteerd met deze toch hard bevochten winst.