Handhaving 3e klasse voor Victoria ’28 1 een feit!

Maandag, 2 mei, 2016

ENSCHEDE - Na de 2-1 winst van gisteren, 01-05-2016, op tegenstander Reutum, mag Victoria '28 1 van Remco van der Weide volgend seizoen wederom uitkomen in de 3e klasse.

De drie verdiende, maar zwaar bevochten punten van gisteren bleken voldoende voor wederom een jaar voetballen in de derde klasse. Reutum, de nummer 2 van de ranglijst, kwam vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong, maar 20 minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken door een ontzettend mooi doelpunt van Rick Nanninga. Rick, die 25 seconden daarvoor nog een doelpunt wist te voorkomen door op de doellijn de bal te onderscheppen, spurtte in de counter als centrale verdediger naar voren. Daar wist uiteindelijk Jeroen Germeraad hem te vinden met een pass op maat en Rick met een lepe lob de keeper wist te verschalken. Een verdiende en tevens ruststand van 1-1.

De tweede helft was redelijk gelijk aan de eerste helft, waar Reutum het spel dicteerde en Victoria ’28 het probeerde met snelle omschakelmomenten. Uiteindelijk mocht Ricardo Teunissen in de 64e minuut, na een goed opbouwende aanval en voorbereidend werk van Ricky Wierink, met een mooie omhaal de 2-1 scoren. Dit was na 90 minuten tevens de eindstand.

De winst betekende voor Victoria ’28 opnieuw handhaving in de derde klasse en heeft men nog, met twee wedstrijden te gaan, uitzicht op een eventuele periodetitel. Net als de laatste jaren staan de verschillende teams van de derde klasse, zowel bovenin als onderin, dicht bij elkaar. De laatste twee wedstrijden gaan dan ook bepalen wie er definitief degraderen en wie er gaan spelen voor degradatie- en/of promotie voetbal. Hopelijk voor Victoria ’28 een periodetitel met als toetje dus de nacompetitie voor promotie.

Volgende week spelen ze wederom thuis. Dan is de tegenstander EMMS, de nummer 12 van de 3e klasse A. EMMS heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen.

Tot volgende week zondag!

Uitslagen, stand en programma aankomende week.