Germeraad viert rentree met winst

Maandag, 11 april, 2016

Victoria-spits Jeroen Germeraad helpt na lang blessureleed zijn ploeg aan een zege op De Tubanters: 3-2.

DOOR JOCHEM VREEMAN (TC Tubantia)

ENSCHEDE

Het leven kan even niet mooier voor Jeroen Germeraad. De spits van derdeklasser Victoria’28 staat met een glimlach van oor tot oor bij de kleedkamer. Zijn ploeg maakte kort daarvoor in de slotminuut de 3-2 tegen De Tubanters. Een meer dan welkome zege na drie nederlagen op rij. Ploeggenoot Chris Bonzet reikt hem een biertje aan en dolt wat over Germeraads gemiste strafschop bij een 1-2 stand.

Jeroen

“Van hem kan ik het hebben, hoor”, zegt Germeraad. “En tuurlijk, zo’n bal moet er gewoon in. We houden het er maar op dat ik wat wedstrijdritme miste.” Fataal werd zijn misser niet, want juist Bonzet was er op dat moment als de kippen bij om in de rebound de trekker alsnog over te halen.

Erop en erover, dacht men na die gelijkmaker bij Victoria. Tubanters-speler Nick van der Veen veroorzaakte de strafschop door Germeraad neer te halen en moest met rood vertrekken. Maar met nog een half uur te gaan liet Victoria het alsnog op de allerlaatste minuut aankomen. Ricardo Teunissen produceerde een succesvol rollertje en zorgde met zijn 3-2 voor een enorme ontlading bij de thuisploeg.

“Ja, dit hadden we echt nodig”, aldus Germeraad. De spits tekende vlak na rust voor de 1-1 door slim voor zijn man te komen bij een vrije trap van Andy Sterken. De 3-2 beleefde hij vanaf de bank, want een kwartier voor tijd waren de knollen op. Germeraad maakte tegen De Tubanters zijn rentree na bijna een half jaar blessureleed.

In dat halfjaar gebeurde er veel bij de ploeg uit Enschede-Zuid. “In oktober verrekte ik mijn knieband. Ik had sowieso al last van een oude kruisbandblessure en wist dat het flink mis was. Ik ben 35 en dus niet meer de jongste. Het herstel gaat dan natuurlijk minder snel. Of ik aan het einde van mijn carrière dacht? Eerlijk is eerlijk: het spookte wel door m’n hoofd. Maar ik ben op de goede weg terug, voel me weer fit. Ik denk stiekem zelfs al weer aan een volgend seizoen.”

Terugval

Het zou voor Germeraad zijn achttiende seizoen in het eerste van Victoria betekenen. Hij onderbrak zijn imposante reeks alleen in 2005 met een seizoen Achilles’12.

Terug naar het huidige seizoen, want ook daarover valt genoeg te vertellen. De Enschedeërs leken dit seizoen mee te gaan doen om de prijzen en stonden er in de winterstop goed voor. Van de eens zo talentvolle lichting keerden dit seizoen veel spelers terug bij Victoria. De club deed bovendien goede zaken door het aantrekken van de nieuwe trainer Remco van der Weide. Ook hij keerde terug op het oude nest.

Zijn ploeg ging de winterstop in met een klinkende 5-2 zege op Eilermark, maar daarna ging het mis. Victoria won tot gisteren pas twee keer na de winterstop en de laatste zege dateerde van 21 februari. Het was alle hens aan dek. Met de bizar kleine verschillen in de derde klasse A moest het team zelfs voorzichtig naar onderen gaan kijken.

Kans op promotie blijft

Germeraad beleefde het verval vanaf de zijlijn en het kriebelde soms flink. “Op een gegeven moment was het veel te slap bij ons, we dachten er te makkelijk over. SDC (werd gisteren kampioen, red.) is veruit de sterkste ploeg in deze competitie, maar wij zitten daar qua spelersmateriaal niet ver achter. De eerste veertien, vijftien jongens kunnen gewoon heel goed voetballen. We kregen ook te maken met meerdere ernstige blessures van basisspelers. Ook vandaag misten we nog vijf jongens. Iedereen snakte al met al naar deze overwinning. Een cruciale, want het is allemaal opeens een stuk rooskleuriger. We klimmen naar de vijfde plek en maken nog kans op de derde plaats. Promoveren kan zeker nog, en daar gaan we keihard voor knokken.”

Voetbal. Zondag, derde klasse A

Scoreverloop: 18. Memi 0-1, 51. Germeraad 1-1, 56. Bilen 1-2, 62. Bonzet 2-2, 89. Teunissen 3-2.

Victoria: Jonkers, Tenbergen, Sterken, Kamphuis, Van Hoogmoedt, Sayilik (80. Yildirim), Bakker, Teunissen, Ten Cate, Wierink (56. Bonzet), Germeraad (75. Felhane).

Tubanters: Berends, Pervan, Verschoor, Van der Veen (61. Kutcher), Broek (78. Kroeze), Cebeci, Memi (68. Mengerink), Hayta, Akova, Bilen, Pijloo.

Scheidsrechter: Te Nijenhuis.

Gele kaart: Felhane, Bonzet (Victoria), Bilen, Van der Veen (Tubanters).

Rode kaart: 60. Van der Veen (Tubanters), 90.+1 Sterken (Victoria).

Toeschouwers: 100.

VICTORIA’28 3

DE TUBANTERS 2