Gelijkspel voor Victoria ‘28 E1

Dinsdag, 22 april, 2014

Vandaag (zaterdag 19 april 2014) wederom een uitwedstrijd voor Victoria ’28 E1. Deze keer was het 45 minuten rijden naar Lattrop, om het daar op te nemen tegen DTC E1. Jesse was er vandaag nog niet bij. Ook Umut was in de week helaas afgehaakt met een enkelblessure. Gelukkig was Mees van de E2 bereid te helpen en reisden we met 8 spelers af. In de eerste helft was het druk voor de goal van Victoria. Zoals wel vaker dit seizoen, kwam Victoria ook snel achter. Gelukkig kon de opgelopen schade al in de eerste helft ongedaan worden gemaakt. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en zo kwam het dat de ruststand van 2-2 ook de eindstand werd.

Gijs, die net op tijd weer beter was voor de wedstrijd, begon even aan de kant. Dit betekende dat Mees direct in de basisopstelling kon starten. Victoria had het in de eerste helft heel moeilijk. Het kreeg ontzettend veel ruimte om op te bouwen en het spel te maken, maar hier kwam het niet goed uit. Al in de 1e minuut werd een foutje in de opbouw genadeloos afgestraft, 1-0. Waar het ook aan gelegen mag hebben, Victoria was aan de bal niet goed. Er werd vaak te traag gehandeld of de balcontrole was er gewoon niet. Stan zat niet goed in de wedstrijd en ook Yassin maakte af en toe rare foutjes. Joshua had het ontzettend druk voor de goal. Bij DTC draaide het hele spel om de twee rappe en ook technisch vaardige aanvallers. Als de keeper de bal had, werd de bal lang geschoten en gehoopt dat zij er wat mee deden. Vaak door foutjes van Victoria werd DTC in de omschakeling gevaarlijk. Victoria mocht van geluk spreken dat het niet snel op een mega-achterstand kwam. Zo werd twee keer de paal geraakt en lag Joshua vaak in de weg. In de 10e minuut scoorde DTC weer. Wederom schakelden ze razendsnel om en wist de snelle aanvaller een doelpunt te maken, 2-0. Met Gijs in de ploeg, kwam er meer voetbal bij Victoria. De bal werd beter van achteren naar voren gebracht. Hierin was het samenspel nog wat ondermaats, waardoor Victoria te weinig kansen creëerde. Één keer gebeurde het wel. Koen werd gevonden aan de zijlijn op de helft van DTC. Hij maakte de bal goed vrij en gaf hem mee aan de mee opgekomen Stan. Hij zag op zijn beurt Keano helemaal vrij staan voor de goal. Keano kapte nog even de laatste tegenstander uit en schoof de bal simpel met de binnenkant van de voet langs de keeper, 2-1. Vier minuten later was het weer raak voor Victoria. Keano kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en draaide direct goed richting het doel van de tegenstander. Vanaf de rechterkant maakte Yassin een goede loopactie richting het doel. Met een geweldige steekpass bracht Keano hem in stelling. Via de uitgekomen keeper kreeg Yassin de bal met een beetje geluk mee en schoot de bal in het lege doel, 2-2.

In de tweede helft was het spel van Victoria al een stuk beter. In de opbouw waren de aanvallers van DTC vaak kansloos. Jammer was dat vervolgens de bal vaak van achteruit naar voren werd gedribbeld, in plaats van gespeeld. Koen werd bijvoorbeeld veel te weinig in het spel betrokken. Op dit moment was Victoria vaak sterker, feller en slimmer in de duels. De spelers van DTC konden hier maar moeilijk mee omgaan en lagen vaak op de grond (waarna de waterzak weer in het spel kwam..). Dit was telkens een vervelende onderbreking in het spel. Het bleef oppassen voor de achterroede van Victoria. De aanvallers van DTC bleven telkens gevaarlijk. Vooral in het begin van de tweede helft werd dat gevaar goed tegen gehouden. In de 33e minuut kreeg Victoria een megakans om op voorsprong te komen. Yassin werd de diepte in gestuurd en kon met de bal aan de voet alleen op de keeper af gaan. Helaas voor hem en de rest van Victoria, verdween de bal niet tegen de touwen. Aan spanning geen gebrek. De goal kon aan beide kanten vallen en dit voelden de toeschouwers aan de kant ook. In de slotfase waren er nog een aantal benauwde momentjes. In al het enthousiastme, verloor Victoria na de opbouw te snel de bal. 5 minuten voor tijd kreeg DTC een enorme kans, maar Joshua redde de inzet van de aanvaller knap. 3 minuten later kregen ze een nog grotere kans, maar dit keer lag – gelukkig voor Victoria – de lat in de weg! Na deze twee opwindende momenten blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd die inmiddels 10 minuten! langer duurde vanwege alle ‘blessure’-behandelingen.

Vandaag was het dan niet altijd even goed aan de bal, aan de inzet heeft het niet gelegen. Ondanks dat het niet altijd wou, werd er goed gestreden en dat is ook wat waard! Oh ja, Mees bedankt voor het meedoen!