Fris EMMS wint ruim van Victoria ’28

Maandag, 30 september, 2013

Slagharen - Na een ruime nederlaag tegen AJC’96 kon EMMS zich afgelopen zondag revancheren tegen Victoria ’28. Yuri Hertsenberg en Berny Renker waren geblesseerd, Robin Eggen keerde terug van een schorsing en nam de plek van Yuri in. Ramon Schlepers keerde terug in de basis, dit ging ten koste van Niels de Boer.

De beginfase was het aftasten voor beide partijen, EMMS speelde te onrustig en leed te veel balverlies om gevaarlijk te worden. Victoria probeerde het met name via het centrum en de balvaste spits maar Erik Hein en Robert-Jan Nibourg stonden fysiek hun mannetje. Halverwege de eerste helft leek Ramon Schlepers de bal uit een corner in te knikken, maar hij werd naar de grond getrokken door de verdediger, de scheidsrechter kon het niet goed beoordelen en liet doorspelen.

Tien minuten voor de rust stuurde Robert-Jan Nibourg Maurice Kosse de diepte in en hij lepelde de bal fraai over de keeper. Een prachtige combinatie via Robert-Jan Nibourg, Robin Eggen en Ramon Schlepers werd door eerstgenoemde op de keeper geschoten. De bezoekers uit Enschede lieten zich voor rust ook een keer gelden maar de kopbal van de boomlange spits ging rakelings voorlangs.

Na rust kwam EMMS furieus uit de kleedkamer, waar het normaal zich nog wel eens laat aftroeven was het nu fysiek goed aanwezig. De sterk spelende Emiel Kosse ging door over de rechterflank en bediende de instormende Robin Eggen op maat en hij maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. Hierna had Emiel Kosse tot tweemaal toe de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar hij trof tot twee keer toe de doelman.

EMMS speelde frivool en met veel zelfvertrouwen, het centrale duo Erik Hein en Robert-Jan Nibourg, geflankeerd door Erik Hein en Mark Bosman speelden allen een ijzersterke wedstrijd en zodoende werd Victoria’28 haast niet gevaarlijk. Maurice Kosse zette Robert-Jan Nibourg voor de keeper maar hij besloot het op mooie wijze te doen en dat ging finaal mis, zijn lob belandde ruim naast het doel. De getergde invaller Niels de Boer schatte een kopbal van Renco Boertien op waarde en oog in oog met de keeper gooide hij de wedstrijd wel in het slot.

Het slotakkoord was ook voor EMMS, Maurice Kosse schoot een vrije bal vol in de bovenhoek en zorgde voor een 4-0 eindstand. Een dik verdiende overwinning voor EMMS, het acteerde deze middag als een hecht team en in balbezit is er nog winst te boeken, maar als het met de juiste instelling en concentratie het veld in gaat kan het mee doen voor een plek in het linker rijtje.

~ Redactie EMMS