FC Berghuizen – Victoria ’28

Dinsdag, 12 november, 2013

Berghuizen kon over de gehele wedstrijd maar 25 minuten laten zien, dat men dwingend kon spelen en controle had over de wedstrijd. Het eerste kwartier van de wedstrijd begon goed met kansen voor Jasper Olde Hendrikman en Kadir Mentes.

In de 13e minuut dan ook de voorsprong voor Berghuizen, uit een assist van Kadir Mentes kon Mustafa Karaduman de 1-0 aan tekenen. Deze voorsprong had Berghuizen eigenlijk goed moeten doen, men had controle over de wedstrijd creëerde kansen en kwam met 1-0 voor. Maar het leek net alsof de voorsprong Berghuizen verlamde, Berghuizen werd slordig in de passing dekte niet meer door en kwam in een spagaat te zitten. Het goede veldspel van het eerste kwartier kwam gedurende de 1e helft niet meer terug, Victoria kwam steeds beter in zijn spel en nam langzaam maar zeker het heft in handen en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Geluk voor Berghuizen was dat het bij Victoria ook onmachtig was, qua balbezit was het redelijk maar echt gevaarlijk voor de goal van Ruud Koop werd Victoria niet. Vlak voor rust kreeg Berghuizen toch nog de rekening gepresenteerd voor het zwakke spel van de 1e helft, Victoria kwam langs zij en maakte de 1-1 in de 43e minuut.

In de 2e helft probeerden Berghuizen en Victoria het wel, maar het zware en moeilijk te bespelen veld maakten het er niet makkelijker op. Beide teams waren wel op zoek naar de voorsprong maar gepaard met goed voetbal en vlot lopende combinaties ging dat niet. Het was harken en hard werken voor Berghuizen om weer in de wedstrijd te komen. Teveel spelers haalden niet hun normale niveau en dat wekte irritatie op, waardoor men zich zelf uit het spel haalde. Victoria deed vrolijk mee aan het vertoonde spel en kon ook niet overtuigen. Er kwamen wel wat kansen voor Berghuizen en Victoria, maar overtuigend was het allemaal niet. Het leek zelfs voor Berghuizen uit te lopen op een dramatische middag na de 1-2 voorsprong van Victoria. Gelukkig toonde de ploeg veerkracht en kwam de overtuiging in de laatste 10 minuten van de wedstrijd weer terug. Men werd dreigend via Kadir Mentes, Mustafa Karaduman, de ingevallen Dennis Agterbos en Jasper Olde Hendrikman. Jasper Olde Hendrikman kreeg hierin nog de grootste kans en kopte over. Uiteindelijk maakte Berghuizen in de 86e minuut de 2-2, uit een vrije trap van Dennis Agterbos kopte Martijn Heskamp de bal achter de doelman van Victoria en was de opluchting groot. Berghuizen had zelfs nog met de winst aan de haal kunnen gaan, maar Kadir Mentes had oog in oog met de doelman van Victoria het vizier niet op scherp staan en kopte van dichtbij over. Of dat terecht was geweest, had niemand wat uitgemaakt bij Berghuizen. Berghuizen snakt namelijk naar een overwinning en zit er steeds dichtbij, maar staat voorlopig nog maar op 1 overwinning. Uiteindelijk 2-2 en gezien het vertoonde veldspel en de late gelijkmaker een verdiend punt voor zowel Berghuizen als Victoria.

Richard de Boer

Bron: http://www.fcberghuizen.nl/