Fanatiek en strijdlustig Victoria ’28 E2

Donderdag, 24 september, 2015

Zaterdag 19 september was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd van de E2. Na vorige week de eerste wedstrijd met een verlies te zijn begonnen, hebben de heren en dames de hele week hard getraind om deze zaterdag een beter resultaat neer te zetten. Avanti E2 stond op het programma voor deze week. E2 meldde zich met precies 7 spelers; Quint, Cas, Koen, Indy, Mauro, Derdo en Dominique. Helaas konden Mike, Noa en Jacob niet meespelen door omstandigheden en ziekte.

Na een goede warming-up en een tactische bespreking van trainer en coach Len begon Victoria ’28 E2 lekker fanatiek aan de wedstrijd. De strijdlust was direct aanwezig en alle spelers hadden maar één doel: winnen! Strijd, vechtlust en inzet waren volop aanwezig, maar ook enorm leuk voetbal waarin er erg veel werd samengespeeld. Er was goed te zien dat ze elkaar langzaamaan steeds beter gaan vinden en er werden mooie aanvallen opgebouwd. Dit werd beloond met een 0-1 voor Victoria ’28 E2; een prachtige pass van Indy op Dominique die de bal heerlijk afmaakte. Totaal verdiende voorsprong!
Victoria zette door en er werd van achter uit door Koen, Cas en Indy mooi opgebouwd. De aansluiting met de voorhoede liep lekker en Mauro, Derdo en Dominique bleven maar drukken op de verdediging van Avanti. Helaas maakte Avanti toch de gelijkmaker door van veraf een bal op goal te schieten die met veel geluk precies over Quint heen de goal in rolde. Een gelukje voor Avanti.
Onze mannen (en dame) lieten zich echter niet kisten en besloten door te gaan met hun strijd en samenspel. De vermoeidheid begon te spelen (geen wissels) maar ook dit maakte niet dat ze opgaven. Sterker nog: ze bleven gaan en ervoor strijden. Dit resulteerde in een zeer verdiende 1-2 die door Dominique werd gescoord, een doelpunt waarin hij al zijn frustratie kon stoppen zodat de bal bijna dwars door het net ging!
Iets later in de wedstrijd ontstond er nog even verwarring doordat de verdediging dacht dat er gefloten was en de bal oppakte met de hand. Helaas bleek dit fluitje op het veld ernaast en dat betekende dat er hands was gemaakt en Avanti recht had op een strafschop. Natuurlijk maakte keeper Quint indruk op de tegenstander waardoor hij de strafschop miste. De stand bleef 1-2. Avanti bleef echter komen en na een mooie redding van Quint speelde bij hem helaas een ‘oude’ blessure weer op. Gelukkig kon hij blijven keepen en zetten onze spelers alle zeilen bij om de voorsprong vast te houden. En dan toch… in de laatste seconden… weer een afstandsschot dat net over alles en iedereen zo valt dat Avanti scoort. Heel erg jammer.. 2-2.
Maar wat heeft Victoria ’28 E2 goed gespeeld en wat is er een strijd en inzet getoond. Als dit het voetbal is dat we de komende weken gaan zien, dan maken jullie je coach en alle supporters erg blij.
Victoria ’28 E2 petje af voor jullie! Nu al zin in de volgende wedstrijd.