Victoria ’28 F2 in moddergevecht bij Sparta F3

Maandag, 4 november, 2013

Achteraf had de F2 misschien niet eens moeten spelen. Want dat het spelen op een slecht veld niet zonder gevaren is, werd gisteravond duidelijk toen Castaignos in een spagaat terecht kwam na een glijer en hij hieraan misschien wel een blessure heeft overgehouden.

De F3 van Sparta leek het beste opgewassen tegen de omstandigheden door een zompig en glibberig grasland, want zij wonnen met 5-3 van de F2. Bij aankomst op het toegewezen grasveld bleek al snel dat het van een allerbelabberdste kwaliteit was. Grote plassen water op het veld en een heus zwempoeltje voor de goal. Er is nog enige discussie geweest over het wel of niet door laten gaan, maar bij Sparta hadden ze er geen problemen mee, tja….. dan gaan we er ook maar voor, zo werd gedacht.

Om nog iets aan de omstandigheden te verbeteren, werden de doeltjes verplaatst  en daardoor automatisch  het veld verkleind. Maar toen ook nog gekozen werd voor 8 tegen 8 bleek er onvoldoende ruimte voor Diego, Ainesh, Derdo, Minden, Koen, Jamy, Jacob, Quint en Niels  om goed in het spel te komen. Het werd weer kluitjesvoetbal, een beetje zoals “vroeger”. Vooral de eerste helft werd door de Victorianen onzeker gespeeld, ze hadden geen idee wat hen overkwam. De ballen kwamen niet aan, omdat deze steeds vertraagd werden door het vele water. Bovendien zaten bij Sparta 2 heel snelle spelertjes, in eerste instantie nog zwaar onderschat, die ogenschijnlijk nergens last van hadden. Er werd ook flink geduwd, waarvoor soms wel en soms niet gefloten werd. Twee keer resulteerde dit in een goal voor Sparta omdat de vrije trap voor de goal genomen mocht worden. Het werd 4-0, al voor de rust. In de rust ging keeper Niels droge kleren aandoen. De rest van de spelers, vies,smerig en vuil, dronk een slokje en luisterde naar de peptalk van trainer Egbert.

Na de rust gebeurde er iets bij Victoria ’28, alsof ze toen pas echt wakker werden. Of had het ook te maken met de andere kant opspelen, waar het veld meer afliep?  In ieder geval maakte Diego tot 2 keer toe een punt, door gewoonweg een harde poeier op de goal te maken. Met het doelpunt van Jamy, werd de eindstand 5-3 ! De wedstrijd verloren, maar goed teruggekomen door de jongens van Victoria ’28. Soms moet je je gewonnen geven. Ofwel door de omstandigheden of omdat de tegenstander gewoon beter was.