Even voorstellen: Andy Sterken

Maandag, 21 september, 2015

In deze rubriek "even voorstellen" wordt aan bijvoorbeeld een speler, trainer, sponsor een aantal vragen gesteld waarin we iets meer te weten komen over de persoon in kwestie. Vandaag stelt Andy Sterken, aanvaller van het eerste elftal, zich aan u voor.

AndyWat is je naam en waar woon je?
Mijn naam is Andy Sterken en ik ben woonachtig in Enschede tegen over het Victoria ’28 complex.

Wat is je leeftijd?
Ik ben 23 jaar.

Verliefd, verloofd, gehuwd of ongehuwd?
Op dit moment ben ik verliefd en heb ik een relatie.

Wat doe je dagelijks, werk je of studeer je nog?
Studeren is voor mij helaas niet weggelegd. Ik ben als zelfstandige gaan werken in de bouw, ADL Klussenbedrijf.

Wat ben je zelf voor een voetballer, welke speciale kwaliteiten heb je en wat is je favoriete plek in het veld?
Nou van oorsprong ben ik een verdediger en ben ik dan ook 13 jaar lang geweest, maar naarmate ik ouder werd, heb ik me vanwege me acties en techniek meer gefocust op aanvallende posities en dat is vooral op de linksbuiten positie. Daar speel ik nu dus ook al de laatste 3 jaar.

Waar heb je in je carrière gevoetbald?
Ik heb bij meerdere clubs gespeeld, namelijk bij Sparta enschede, Enschedese Boys, Glanerbrug; FC het centrum en nu dus weer bij Victoria ’28.

Ben je tevreden met je voetbalprestaties tot nu toe?
Het enige waar ik van baal is dat ik nog niet het maximale uit me zelf haal. Dat knaagt toch een beetje aan me, maar over het algemeen ben ik redelijk tevreden tot nu toe met mijn keuzes en prestaties.

Wat is je persoonlijke doelstelling als voetballer in het voetbal?
Om plezier te hebben en hogerop te komen met de club.

Wat weet je van Victoria ’28 en waarom heb je voor deze club gekozen?
Nou toen ik 18 jaar was ben ik van vv Glanerbrug naar Victoria ’28 gegaan en daar ben ik dan ook 3 jaar blijven hangen. Dat waren 3 warme jaren met veel vrienden en ook mijn ouders en zusjes dachten er zo over. Ook een pluspunt is natuurlijk dat het lekker aan de overkant is zodat ik er op loopafstand naar toe kan.

Wat wil je met je Victoria ’28 bereiken?
Met Victoria ’28 wil ik zeker bij de top 3 eindigen en minimaal een periode pakken. De selectie is zo goed als compleet gebleven en er zijn een aantal versterkingen bijgekomen dus heb er alle vertrouwen in.

Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Als we de doelstelling halen en er met ze allen een mooi jaar van maken.

Bijgeloof voor de wedstrijd?
Bijgeloof niet echt maar ik neem altijd een koude chocomel voor de wedstrijd en moet ook altijd even goed naar de wc (haha).

Wie is je favoriete trainer?
Mijn favoriete trainer is toch Jan Willem van Holland! Ook al heb ik hem maar 8 wedstrijden meegemaakt. Vind dat echt een topgozer met wie ik heel goed kon en nog steeds kan!

Favoriete systeem?
4-3-3

Favoriete club in Nederland of Europa?
FC Twente natuurlijk en FC Barcelona vind ik ook fantastisch om naar te kijken.

Heb je ook nog hobby’s buiten het voetbal?
Al mijn hobby’s zijn over het algemeen voetbal gerelateerd (veld,zaal,straat) daarnaast speel ik ook PlayStation(FIFA en blackopps). Verder pool ik regelmatig met Amko een goede vriend van me dat zie ik ook wel als een hobby.

Ga je als voetballer ook buiten het voetbal met spelers uit je selectie om?
Ja ga al mijn hele leven met om Taoufik Felhane, dat is echt mijn stapmaatje. Ook met Bryan Jonkers en Markos Sayilik ga ik buiten het voetbal mee om.

Wat is je favoriete vakantieland?
Spanje

Wat is je favoriete drankje?
Bacardi Cola (baco)

Tot slot, wil je zelf nog iets toevoegen?
Ik heb gewoon heel veel zin in het nieuwe seizoen!