Even voorstellen (4): Kathy Vije

Vrijdag, 17 december, 2021

In de nieuwe rubriek 'Even voorstellen', introduceren wij onze medewerkers en vrijwilligers, zodat je één voor één kennis kunt maken met degenen die elke keer weer klaar staan om ons sportpark draaiende te houden. Vandaag Kathy Vije, Technisch coördinator JO10, JO11 en JO12.

Functie

Technisch coördinator JO10, JO11 en JO12

Verstand van

JO10, JO11, JO12, voetbaltechnische zaken en voetbalfreestyle

Wat betekent dat in de dagelijks praktijk?

Samen met Frank Even en Martin Bennink coördineer ik de jongste jeugdteams. Ik ben verantwoordelijk voor de oudste onderbouwteams. Wat ik allemaal doe? Ik maak teamindelingen, communiceer nauw met trainers of begeleiders en ben contactpersoon voor de ouders. Maar ik zorg ook dat de normen, waarden en gedragsregels van de club worden nageleefd. Eigenlijk zorg ik gewoon dat alles rond JO10, JO11 en JO12 goed blijft gaan, zodat de kinderen lekker kunnen voetballen. 

Frank, Martin en ik zijn het aanspreekpunt en het gezicht van de club als het om de onderbouw gaat. We vinden het belangrijk dat alle kinderen ons kennen zowel bij naam als van gezicht. We zijn daarom veel op de velden aanwezig.Op maandag en woensdag ben ik van 17.00-20.00 uur aanwezig bij de club. Ik help tot 18.00 uur bij de voorbereidingen voor de trainingen. Daarna ben ik bij de trainingen, help ik opruimen en maak ik een praatje met trainers, spelers en/of ouders. Op zaterdagen dat er thuiswedstrijden zijn, ben ik ruim voor de eerste wedstrijd begint aanwezig en ik blijf tot alles afgelopen is.

Voor welke vragen kunnen mensen bij jou terecht?

Voor alle voetbaltechnische vragen die met JO10, JO11 en JO12 te maken hebben. Dat geldt voor kinderen, ouders en trainers. Als er een vraag komt die ik niet kan beantwoorden, schakel ik Frank of Martin in. We werken heel nauw samen, dus kom maar op met die vragen.

Wat is je band met Victoria ’28?

Ik werk alweer ongeveer zes jaar bij de club. Kevin Renskers ging zes jaar geleden training geven aan de JO17. Ik ging mee als teammanager. Frank vroeg mij na enige tijd of ik training wilde geven aan de JO9-1. Ik heb zelf namelijk ook veel voetbalervaring en enthousiasme voor de sport. Ik ben in de onderbouw gebleven en heb meerdere teams in deze lichting getraind. Nu ben ik al enige tijd technisch coördinator.

Nog iets over jezelf?

Ik vind het leuk om de onderbouw van Victoria training te geven. Daar kan ik namelijk mijn eigen ervaringen bij FC Twente en als voetbalfreestyler goed in kwijt. Ik hoop die kennis en ervaring over te kunnen brengen naar de jeugd.