Even voorstellen (3): Tim Somberg

Vrijdag, 26 november, 2021

In de nieuwe rubriek 'Even voorstellen', introduceren wij onze medewerkers en vrijwilligers, zodat je één voor één kennis kunt maken met degenen die elke keer weer klaar staan om ons sportpark draaiende te houden. Vandaag Tim Somberg, Lid Technische Commissie.

Functie

Lid Technische Commissie

Verstand van

Voetbaltechnisch Beleidsplan

Wat betekent dat in de dagelijks praktijk?

Sinds 1 augustus 2021 vorm ik samen met Martin Bennink de Technische Commissie. Eigenlijk gaan wij samen over alles dat met voetbal te maken heeft. We gaan bijvoorbeeld over de teamindelingen, de ontwikkelingsplannen voor de jeugd en voor de kwaliteit van al het voetbal binnen Victoria. Wij zijn er voor iedereen van mini’s tot ouders en van trainers tot het bestuur.

Voor welke vragen kunnen mensen bij jou terecht?

Eigenlijk voor alle vragen die over voetbal gaan. Maar ik ga niet over de kleding of over het inschrijven van nieuwe leden.

Wat is je band met Victoria ’28?

Heel vroeger heb ik in het eerste elftal gespeeld. Ik ben toen ook jeugdtrainer geweest. Drie jaar geleden is mijn oudste zoon hier gestart bij de jeugd. Mijn oudste zoon speelt inmiddels bij een andere vereniging, maar mijn jongste speelt nog wel hier. In 2019 ben ik gestopt als hoofdtrainer van Rigtersbleek (zaterdag 1).  Toen Martin werd gevraagd om het voetbaltechnisch beleid te veranderen, heeft hij mij gevraagd om hem te komen helpen. Ik heb dit in eerste instantie als coördinator bovenbouw gedaan en vanaf 1 augustus vorm ik samen met Martin de technische commissie.

Nog iets over jezelf?

Toen ik achter in de twintig was, ben ik jeugdtrainer geweest. Die jongens zie ik nu in de eerste elftallen bij verschillende verenigingen in heel Enschede rondlopen. En ook in andere klassen. Dat vind ik erg leuk. Het is bijzonder om zo de hele ontwikkeling van een voetballer te zien.  

Kijk hier voor meer informatie over het Voetbaltechnisch Beleidsplan