E’Boys E1 en Victoria ’28 E1 zorgen voor een waar spektakelstuk.

Woensdag, 6 april, 2016

Maandagavond 4 april 2016. Dé derby van de Wesselerbrink: Enschedese Boys – Victoria ’28. Vandaag stonden beide E1-teams tegenover elkaar op het veld van ‘De Boys’. Het belooft een beladen potje te worden, want beide clubs vinden het ontzettend vervelend om van de ander te verliezen. Een beladen potje werd het!

Victoria ’28 komt geweldig uit de startblokken. Ainesh zoekt in de 3e minuut zijn tegenstander op. In eerste instantie lukt het nog niet om er langs te komen. Op de achterlijn legt hij in tweede instantie wel zijn tegenstander in de luren. Een klein tikje is vervolgens genoeg om Luuk te bereiken en die schiet vanaf 3 meter de bal in de hoek, 0-1. Victoria ’28 denkt aan aanvallen. Een aanval beland bij de keeper in de handen en die ziet zijn spits één-tegen-één staan. Met een lange bal weet hij hem te bereiken. Onder druk van de verdediging van Victoria ’28 weet hij toch de bal langs Niels te prikken, 1-1. Een aantal minuten later weet de E’Boys op voorsprong te komen. Twee duels worden op het middenveld verloren door Victoria ‘28 en de bal wordt geopend naar de andere kant. Op volle snelheid gaat de rechtsbuiten op het doel van Niels af en schiet de bal laag in de verre hoek, 2-1. Victoria ’28 weet niet wat hen overkomt.

Een tegenstander met zo’n fanatieke speelstijl hebben ze nog niet eerder meegemaakt. Het lijkt erop alsof ze onder de indruk zijn. De E’Boys organiseert zich goed voor het eigen doel en weet er telkens snel uit te komen. Daarnaast worden veel duels door Victoria ’28 verloren, omdat ze denken op het gemakje er door te kunnen voetballen. Er ontpopt zich een waar voetbalgevecht. De neutrale toeschouwer kan er van smullen. Victoria ’28 kon gemakkelijk al combinerend het middenveld oversteken, maar het stuitte constant weer op een sterk blok van een verdediging. In de omschakeling kwam de E’Boys er snel en gevaarlijk uit en moesten de verdedigers alle zeilen bijzetten om de aanvallen tegen te houden. Voor beide goals was het zo nu en dan gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet meer de eerste helft.

In de rust stond er een ontdaan team bij elkaar. Iedereen had zijn eigen verhaal over hoe hij geduwd of getrapt was en dat de scheidsrechter daarvoor niet had gefloten. Gelukkig konden de spelers deze beleving van zich afzetten. Sterker nog het werd omgezet naar dezelfde vechtersmentaliteit als bij de E’Boys te zien was. Hier en daar een aanwijzing en ze konden weer. Met verbeten koppies gingen de Victorianen de strijd weer aan.

Er stond een ander team op het veld. Al vaker hebben de spelers laten zien een team te zijn, bijvoorbeeld door elkaar doelpunten te gunnen en sociaal te zijn in het veld. Vandaag moest dat op een andere manier getoond worden. Namelijk om te vechten (niet letterlijk natuurlijk) voor elkaar. Duels winnen en constant te blijven lopen en bewegen om elkaar te helpen. Ze werden gesteund door een massa van supporters bestaande uit familie, vrienden en andere Victorianen. Deze mensen waren op een goede manier fanatiek en zorgden de gehele wedstrijd voor steun die de spelers nodig hadden. Een ware 8e man!

Achterin kozen de spelers voor iets meer zekerheid en de tegenstander werd goed opgehouden. Vooral op het middenveld ging de strijd door. Beide ploegen hielden elkaar in de greep tot aan de 40e minuut. Luuk vecht een duel uit aan de linkerkant van het middenveld. Hij komt als winnaar uit de strijd, maakt de bal vrij en opent de bal op Ben die geheel vrij staat. Ben kan alleen op de keeper af en ramt de bal in het doel 2-2! Het publiek juicht, de spelers juichen en ze gaan snel weer klaarstaan voor de aftrap, want ze willen door. Ze gaan door en Victoria ’28 verdient  een corner. Ben draait de bal vanaf links gevaarlijk in, zo gevaarlijk dat een verdediger van de E’Boys er geen raad mee weet. Hij verlengt de bal zo, dat hij achter de keeper in het doel verdwijnt, 2-3! Ze zijn op de goede weg en dat voelen ze. Toch wordt dat goede gevoel eventjes bruut verstoord. Harun is in duel met zijn tegenstander vlak bij het eigen doel. De aanvaller gaat er langs en gaat naar de grond, penalty! Een terechte penalty, want er is wel degelijk contact waardoor de aanvaller struikelt. Niels maakt zich klaar een kijkt de penaltynemer diep en indringend in de ogen. Daar is de fluit, daar is de aanloop, daar is het schot…over!

Victoria ’28 kan weer in de aanval. Ainesh gebruikt zijn lichaam goed en wint daardoor het duel. Hij bedient Luuk op het goede moment. Luuk legt de bal voor zijn rechter en schiet…op de paal. De bal komt terug en Ben sprint met alles wat hij heeft naar de bal en gooit zich in het duel. In de kluts verdwijnt de bal in het doel, 2-4. De wedstrijd lijkt gewonnen, maar er moet nog 4 minuten gespeeld worden. Een solo van een aanvaller van de E’Boys word slap verdedigd. Ondanks dat er drie Victorianen staan, ligt de bal toch achter Niels in het netje, 3-4. Het zal toch niet dat dit wordt weggegeven. Gelukkig is daar Luuk die één tegenstander passeert en goed het overzicht behoud. De bal gaat naar de zijkant, Ben speelt de bal direct terug op de doorgelopen Luuk en BAM, 3-5. De scheidsrechter fluit voor het einde en de hartslag van iedereen op en langs het veld daalt rustig naar een normaal niveau.

Penaltyklassement

Ainesh : 3
Ben : 5 (+1)
David : 4
Harun : 5
Jamy : 2
Jochem : 4
Kevin : 4
Luuk : 6 (+1)
Niels : 5