Victoria ’28 pakt verdiend punt tegen Dieze West tegen

Zondag, 18 november, 2012

Victoria’28 heeft een verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Dieze –West. Op het kleine en slechte veld werd door de Enschedeers gestreden tot de laatste minuut. Op basis van […]

Victoria’28 heeft een verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Dieze –West. Op het kleine en slechte veld werd door de Enschedeers gestreden tot de laatste minuut. Op basis van deze getoonde inzet was het punt dikverdiend.

Dat Dieze–West een geduchte tegenstander zou zijn was vooraf al te voorspellen, dit was namelijk in de stand terug te zien maar ook uit diverse wedstrijdverslagen van eerdere tegenstanders bleek dat Dieze-West een tegenstander was om rekening mee te houden.
De thuisclub probeerde het initiatief te nemen en met enkele vlotte spelers de aanval te zoeken. Victoria’28 had echter besloten om compact te spelen, hetgeen redelijk goed uit de verf kwam. Dieze-West, ook gehinderd door het slechte veld, lukte het niet om het compacte spel van Victoria’28 echt te doorbreken. Verder dan een schot voorlangs en over het doel kwam de thuisclub niet.

De gevaarlijkste kansen waren voor Victoria’28, eerst was het Rick Wierink, die geheel vrijstaand, de goede keeper van Dieze-West tot een knappe redding wist te dwingen. De 2e kans was voor Maurice Nuis die van afstand, via de vingertoppen van de doelman, de lat raakte, deze rebound werd vervolgens binnen getikt door Ruud Koenders. Het vervolg van de 1e helft was er een overwicht voor Dieze-West, dit was voornamelijk optisch want echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Victoria’28. De thuisclub raakte hierdoor gefrustreerd, wat enkele spelers van Victoria’28 moesten bekopen door enkele pittige overtredingen te incasseren. Ruud Koenders werd zo zwaar aangepakt dat hij vroegtijdig gewisseld moest worden. Jammer genoeg meende de scheidsrechter van dienst, deze wedstrijd meer aandacht te moeten schenken aan de enkele bezoeker die achter het hekwerk moest, (trouw) ringen die af moesten, slidingbroekjes die een ander kleur hadden, trainers die vanuit de dugout moeten coachen en niet ervoor mogen staan, dan aan het bestraffen van enkele pittige overtredingen. Uiteraard dient men de beslissingen van de scheidsrechter te respecteren maar dat dit de nodige irritatie oproept kan ik mij voorstellen. Overigens valt vlak voor rust ook nog de gelijkmaker, een goed genomen vrije trap wordt over de muur gekruld en bepaald hiermee de ruststand op 1-1.

De 2e helft is vergelijkbaar met de 1e helft, Dieze-West is het team dat het meeste balbezit heeft en Victoria’28 blijft vanuit een compacte organisatie loeren op de countermogelijkheid. Het lukt Victoria’28 echter niet om hieruit grote kansen te creëren. Enkele afstandsschoten worden een eenvoudige prooi voor de doelman Dieze-West. Pas in het laatste kwartier krijgt de thuisclub pas echte mogelijkheden maar vindt enkele keren doelman Zam Saalman op zijn weg. Als Victoria’28 de laatste 5 minuten ook nog eens met 10 man verder moet omdat Sven Kamphuis 2x geel incasseert, wordt het nog billenknijpen voor Victoria’28 maar ook deze slotfase wordt met man en macht geknokt om dat ene punt mee te nemen naar Enschede. Hetgeen uiteindelijk ook lukt.

Het was geen goede wedstrijd maar wel spannende wedstrijd waarin beide teams dit punt verdienden. Victoria’28 is voornamelijk de morele winnaar aangezien Dieze-West gewoon over een goede ploeg beschikt en waar veel teams het lastig mee gaan krijgen. Victoria’28 heeft een jonge talentvolle ploeg, maar ook een (te) volle blessurebank waar de ervaring op zit welke we nu soms tekort komen.

Des te belangrijker is dat we ook de komende weken als team blijven strijden. Dan komen de punten vanzelf.